Κόσμος|11.06.2022 12:04

Ζελένσκι: Η Ουκρανία σίγουρα θα επικρατήσει στον πόλεμο

Newsroom

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του «σίγουρα θα επικρατήσει σε αυτόν τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία».

Μιλώντας από αδιευκρίνιστη τοποθεσία στο Κίεβο, ο Ζελένσκι δήλωσε στους συμμετέχοντες του ‘Διαλόγου του Σάνγκρι-Λα’ στη Σιγκαπούρη ότι η χώρα του δεν είναι σε θέση να εξάγει αρκετές ποσότητες τροφίμων λόγω του ρωσικού αποκλεισμού και ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει «οξεία και σοβαρή επισιτιστική κρίση και λιμό».

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως βρίσκεται στο Κίεβο για δεύτερη φορά.

«Με τον πρόεδρο Ζελένσκι θα κάνουμε απολογισμό του κοινού έργου που απαιτείται για την ανοικοδόμηση και της προόδου που σημείωσε η Ουκρανία σχετικά με την ευρωπαϊκή της πορεία» σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Μόσχα θα απαντήσουμε σε πιθανή αύξηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η απάντηση της Μόσχας σε αύξηση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία θα είναι ανάλογη, όπως ανέφερε Ρώσος διπλωμάτης σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Μια απάντηση, όπως πάντα, θα είναι ανάλογη και κατάλληλη, με στόχο την εξουδετέρωση δυνητικών απειλών στην ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Ολέγκ Τιάπκιν, επικεφαλής του τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδιο για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρώπη.

Όλες οι ειδήσεις

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Power Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, πώς θα κάνετε αίτηση – Αναλυτικά παραδείγματα και διαδικασία

Στο επίκεντρο των γερμανικών ΜΜΕ η τουρκική προκλητικότητα: Κατάφορα επιθετική στάση κατά της Ελλάδας από Ερντογάν

Ένας αδίστακτος απατεώνας: Πούλησε τον Πύργο του Άιφελ για παλιοσίδερα και εξαπάτησε τον Αλ Καπόνε – Πώς τον συνέλαβαν και πέθανε στο Αλκατράζ

Απίστευτο περιστατικό: Άλλαζε πινακίδες στα οχήματά του για να μην πληρώνει… τέλη κυκλοφορίας

Βολοντιμίρ ΖελένσκιΟύρσουλα φον ντερ ΛάιενΟυκρανίαΚίεβοΡωσία