Κόσμος|13.06.2022 17:44

Κίνα: Οργή για το βίντεο της βάρβαρης επίθεσης κατά γυναικών σε εστιατόριο

Newsroom

Στη σύλληψη εννέα αντρών προχώρησαν οι αρχές στην Κίνα καθώς, οι συλληφθέντες καταγράφηκαν σε βίντεο να επιτίθενται άγρια σε τέσσερις γυναίκες που έτρωγαν σε εστιατόριο της πόλης Τανγκσάν, στην επαρχία Χεμπέι. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και δημοσιοποιήθηκε μέσω social media προκαλώντας δημόσια οργή.

Οι σκηνές του βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, είναι ιδιαίτερα βίαιες. Η κυκλοφορία του έφερε ξανά στο επίκεντρο συζητήσεις για την ασφάλεια των γυναικών και τα δικαιώματά τους στην Κίνα.

Αντέδρασε στην παρενόχληση και τής επιτέθηκε

Στις σκηνές φαίνεται ένας άντρας να πλησιάζει το τραπέζι στο οποίο κάθονται οι τέσσερις γυναίκες και να ακουμπά στην πλάτη μίας εξ’ αυτών το χέρι του. Όταν η γυναίκα απομακρύνει από πάνω της το χέρι του, εκείνος επιμένει και, στη συνέχεια, τη χαστουκίζει. Στο εστιατόριο επικρατεί χάος όταν και άλλοι άντρες σηκώνονται και αρχίζουν να χτυπούν τη γυναίκα που αντέδρασε, καθώς και τις υπόλοιπες από την παρέα της. Οι άντρες ρίχνουν τα θύματα στο πάτωμα, τις κλωτσούν και φτάνουν στο σημείο να τούς πετάξουν ακόμα και μία καρέκλα. Η ένταση μεταφέρεται και έξω από το εστιατόριο, όπου εξωτερική κάμερα καταγράφει τους άντρες να σέρνουν τη γυναίκα που αντέδρασε από τα μαλλιά, και να συνεχίζουν τον άγριο ξυλοδαρμό της, ενώ οι παριστάμενοι απλά παρακολουθούν αμέτοχοι την επίθεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών, οι δύο από τις γυναίκες κατέληξαν με τραυματισμούς στο νοσοκομείο. Η κατάστασή τους είναι σταθερή και η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Τα άλλα δύο θύματα τραυματίστηκαν πιο ελαφρά.

Όλες οι ειδήσεις

Τα πρώτα συμπεράσματα από τον α’ γύρο των γαλλικών εκλογών: Νικητές, χαμένοι και διακυβεύματα – Ο ενισχυμένος Μελανσόν και οι πονοκέφαλοι του Μακρόν

Μετά τον Ερντογάν, τα τουρκικά ΜΜΕ παίρνουν ξανά τη σκυτάλη των απειλών: «Θα φτάσουμε την Ελλάδα στην Αδριατική»

Φόβοι για 6ο κύμα κορονοϊού από τους ειδικούς: Εξαιρετικά νοσογόνα τα στελέχη Όμικρον 4 και Όμικρον 5

Chatbot της Google απέκτησε συνείδηση; Η αποκάλυψη τεχνικού που τον έθεσε σε αναγκαστική άδεια

ειδήσεις τώραγυναίκεςξυλοδαρμόςΚίνα