Κόσμος|13.06.2022 15:04

Νέα πρόκληση από Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν δίνει νόμιμες απαντήσεις, πάει και κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα

Newsroom

Σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στα Κατεχόμενα από κοινού με τον Ερσίν Τατάρ.

«Δεν περιμένουμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μας επαινέσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Το λόμπι εναντίον των F-16 είναι απαράδεκτο», είπε και συνέχισε: «Δεν περιμένουμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό ή οποιονδήποτε άλλο Έλληνα πρωθυπουργό να μας επαινέσει στην ΕΕ. Δεν έχουμε τέτοια προσδοκία. Δεν είχαμε ποτέ δημιουργήσει κάποιο λόμπι εναντίον της Ελλάδας. Έγιναν πολλές συναντήσεις και δημιουργήθηκαν πολλά σχήματα, αποκλείοντας την Τουρκία. Έγινε κάτι; Δεν έγινε».

«Η Ελλάδα δεν δίνει απαντήσεις νόμιμες, πάει και κλαίει στη διεθνή κοινότητα. Εάν υπάρχουν προβλήματα, μπορούμε να τα λύσουμε με διαπραγματεύσεις», είπε και συνέχισε κάνοντας αναφορά στην περσυνή επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου με το Νίκο Δένδια:

«Ο Δένδιας ήταν αρνητικός στη συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα (πέρυσι τον Απρίλιο), κι ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης είπε στον πρόεδρό μας ‘μην εμπλέκουμε τρίτους ανάμεσά μας’. Δεν μας νοιάζει και πολύ, αλλά παρότι πέρασε λίγος καιρός πήγαν και είπαν τα αντίθετα».

Για το κυπριακό

«Η ελληνική πλευρά ας μην προβαίνει σε μάταιες προσπάθειες. Δεν πρέπει να απασχολεί την ατζέντα της ΕΕ», συνέχισε και πρόσθεσε: «Η Τουρκία θα προστατεύσει τόσο τα δικά της όσο και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ στη Μεσόγειο. (…) Είμαστε υπέρ της συνεργασίας, όχι της έντασης. Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε: «Τα Βαρώσια είναι τουρκοκυπριακός έδαφος και τα βήματα που έγιναν στο πλαίσιο του ανοίγματος των Βαρωσίων έγιναν με βάση το διεθνές δίκαιο. Είναι βήμα που έγινε προς όφελος των δύο λαών στο νησί. Είναι επίσης ένα ευεργετικό βήμα για τον Ελληνοκυπριακό λαό. Άρχισαν να αισθάνονται άβολα με το άνοιγμα των Βαρωσίων. Ο Ελληνοκυπριακός λαός θέλει να χρησιμοποιήσει την περιουσία του στα Βαρώσια. Το υποστηρίζουμε κι εμείς αυτό. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουν τα δικαιώματά τους».

Όλες οι ειδήσεις

Δολοφονία 22χρονου στο Μυλοπόταμο: Παραδόθηκε ο δράστης στην αστυνομία – Παρέδωσε το όπλο και ομολόγησε

Πέθανε η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα σε ηλικία 83 ετών: Ήταν διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Το βιογραφικό και η πορεία της

Άφησε την Ελλάδα και έπιασε την Κύπρο ο Τσαβούσογλου, με νέα πρόκληση: Μόνη λύση τα 2 κράτη – Θα χαλάσουμε τα παιχνίδια που στήσανε σε βάρος μας

Αυτό είναι το πιο viral λιμανάκι του κόσμου και βρίσκεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Νίκος ΔένδιαςΚατεχόμενατουρκικές προκλήσειςΜεβλούτ Τσαβούσογλουειδήσεις τώραΤουρκία