Κόσμος|16.06.2022 10:21

Έφτασαν στο Κίεβο Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι μετά από ταξίδι 12 ωρών – Σημαίνουσα επίσκεψη

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Ταξίδι στο Κίεβο/AP Photos
Ταξίδι στο Κίεβο/AP Photos
Ταξίδι στο Κίεβο/AP Photos
Ταξίδι στο Κίεβο/AP Photos
Ταξίδι στο Κίεβο/AP Photos

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκιέφθασαν στο Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδία. Λίγη ώρα μετά την άφιξή τους ήχησαν σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού.

Χρειάστηκαν εβδομάδες για να οργανωθεί η επίσκεψη των τριών ευρωπαίων ηγετών, με τους ίδιους να επιχειρούν να ξεπεράσουν την κριτική εντός της Ουκρανίας σχετικά με τις ενέργειές τους ως προς τον πόλεμο.

Το Reuters σημειώνει πως το Κίεβο έχει ασκήσει κριτική εις βάρος της Γαλλίας, της Γερμανίας και σε μικρότερο βαθμό της Ιταλίας για αδυναμία να ενεργήσουν υπέρ της Ουκρανίας και τις έχει κατηγορήσει ότι καθυστέρησαν τις παραδόσεις όπλων και ότι προέταξαν την προσωπική τους ευημερία αντί της ελευθερίας και της ασφάλειας της Ουκρανίας.

Υπό άκρα μυστικότητα

Το ταξίδι οργανώθηκε με άκρα μυστικότητα για λόγους ασφαλείας. Φορώντας τζιν παντελόνι και κοντομάνικο πουκάμισο ο Σολτς απογειώθηκε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 19:30 από το Βερολίνο με το πρωθυπουργικό Airbus συνοδεία σωματοφυλάκων από την ειδική μονάδα της BKA για τις αποστολές στο εξωτερικό και λίγο πριν τις 20:00 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Rzeszow της Πολωνίας. Οδικώς κατευθύνθηκε το κλιμάκιο προς τα σύνορα με την Ουκρανία και έφθασε στο σημείο της αναχώρησης του ειδικού τρένου.

Το βαγόνι που παραχωρήθηκε στον Σολτς ήταν στο τέλος, εκείνο του Μακρόν στη μέση. Ο Γάλλος πρόεδρος είχε πάρει μαζί του φαγητό και ποτά για το 12ωρο ταξίδι, ο Σολτς κι οι πάνοπλοι συνοδοί του σοκολάτες. Τελευταίος, με σχεδόν μισή ώρα καθυστέρηση κατέφθασε ο Ντράγκι που τακτοποιήθηκε στο πρώτο βαγόνι με τους σωματοφύλακές του, σύμφωνα με τη Bild.

Όλες οι ειδήσεις

Το «σίκουελ» του fuel pass, το γράψε - σβήσε των μέτρων και η… επιστροφή των spreads

Προσωπικός γιατρός: Ακριβότερα κατά 10% θα πληρώνουν φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις όσοι δεν εγγραφούν

Μειώθηκαν τα τροχαία στην ΕΕ το 2021: Πτώση λόγω lockdown ή πραγματικά καλά νέα;

Γιατί εμφανίζονται τόσες πολλές μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες – Τι πρέπει να κάνουμε εάν μας τσιμπήσουν

Εμανουέλ ΜακρόνΚίεβοΌλαφ Σολτςειδήσεις τώραΜάριο Ντράγκι