Κόσμος|17.06.2022 09:36

Πώς σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ το τετ α τετ Παναγιωτόπουλου – Ακάρ: Οι δίαυλοι επικοινωνίας και η σκληρή γραμμή

Μαρία Ζαχαράκη

Συγκρατημένος και χωρίς μεγαλοστομίες ως προς τη συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Χουλουσί Ακάρ είναι ο τουρκικός τύπος σήμερα.

Το θέμα εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα δύο μόνο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων σήμερα (αλλά όχι ως βασικό θέμα) υπό την επισήμανση ότι τονίστηκε η ανάγκη να κρατηθούν ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η δε «Γενί Σαφάκ» χθες υποστήριξε ότι ο Χουλουσί Ακάρ εκφράστηκε σκληρός απέναντι στον Νίκο Παναγιωτόπουλο κατά τη σύντομη συνομιλία στο πόδι που είχαν χθες στις Βρυξέλλες.

Χουριέτ (στην πρώτη σελίδα)

  • Ο Ακάρ συναντήθηκε με τον Νίκο στις Βρυξέλλες: Τόνισαν την ανάγκη να διατηρηθούν τα κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά για να μειωθεί η ένταση και να συνεχιστεί ο διάλογος
  • Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι έχει φέρει την Ελλάδα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και ανασφάλειας. «Θα μείνουμε μόνοι μας, αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας»

Ακσάμ (στην πρώτη σελίδα)

  • Ακάρ στον Έλληνα υπουργό: Η ένταση προκαλεί ζημιά: Ας κρατήσουμε τα κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά και ας επικεντρωθούμε στην θετική ατζέντα

Αντίθετα, προς ώρας απουσιάζει από τις καταγραφές του τουρκικού Τύπου η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλιέτ: Ο Μητσοτάκης κι η Χρυσή Αυγή

Κατά τα άλλα, η εφημερίδα «Μιλιέτ» σε άρθρο του Οζάι Σεντίρ, (πριν από λίγες ημέρες είχε γράψει για τον Νίκο Δένδια) αναφέρει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει την επανεκλογή της βασιζόμενη σε στοιχεία της Χρυσής Αυγής και γι’ αυτό προβαίνει σε εθνικιστική πολιτική.

«Ο σημερινός πρωθυπουργός Μητσοτάκης άρχισε να σερφάρει πάνω στο κύμα του φασισμού κατά τη διάλυση της Χρυσής Αυγής που έχυσε πολύ αίμα στην Ελλάδα και αποκαλύφθηκαν οι δεσμοί της με τη μαφία. Η πρώτη του δουλειά ήταν να συγκεντρώσει γύρω από το κόμμα του τους φασίστες που διαμαρτύρονταν για τη Συνθήκη των Πρεσπών. Το περίεργο είναι ότι ένας από τους λόγους που ο πατέρας του έχασε την πρωθυπουργική θέση ήταν η φόρμουλα που προέκρινε για μια λύση χωρίς πόλεμο με τη Μακεδονία. Έτσι ο γιος του έφαγε την κληρονομιά του πατέρα του.

Ο λόγος που τα δημόσια στελέχη γεμίζουν με αστυνομία την Ελλάδα σήμερα είναι η δύναμη του φασισμού της Χρυσής Αυγής στην ασφάλεια.

Ο φασισμός είναι ένα όπλο που στρέφεται πάντα προς αυτόν που πυροβολεί. Θα δώσουμε στον Έλληνα πρωθυπουργό το απαραίτητο μάθημα για να το καταλάβει αυτό ή θα το δώσει κάποιος άλλος, θα δείξει ο χρόνος...», αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Λεβέντ Σαντίκ Αχμέτ στη «Ντουνιά»: Δεν θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας

Ο Λεβέντ Σαντίκ Αχμέτ, πρόεδρος του Ελληνο-Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου της Τουρκίας, δήλωσε στην εφημερίδα «Ντουνιά»: «Δεν θα υπάρξει πόλεμος μεταξύ δύο χωρών του ΝΑΤΟ. Ας ρίξουμε αυτή την ένταση, ας ασχοληθούμε με τη δουλειά μας. Το λέω ως Τούρκος Δυτικής Θράκης και Τούρκος επιχειρηματίας, θέλω να τελειώσει η ένταση. Το ίδιο σκέφτονται και οι Έλληνες φίλοι μας. Δυστυχώς, τα ελληνικά ΜΜΕ τροφοδοτούν περισσότερο την ένταση. Ωστόσο, ο πόλεμος είναι το χειρότερο πράγμα και λέμε ‘όχι στον πόλεμο, ναι στην ειρήνη και το εμπόριο’».

Ο Αχμέτ αναφέρει επίσης ότι λόγω του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία, πολλές ελληνικές εταιρείες έχουν ιδρύσει εταιρείες στην Τουρκία και ότι υπάρχουν πολλές ελληνικές εταιρείες που θέλουν να ιδρύσουν περισσότερες. Ο Λεβέντ Σαντίκ Αχμέτ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία είναι επίσης ένας πολύ καλός εταίρος και λύση για τους Έλληνες επιχειρηματίες.

Όλες οι ειδήσεις

Το παιχνίδι του… μουτζούρη της Άγκυρας: Η Τουρκία προσπαθέι να μη χρεωθεί την όξυνση της έντασης - Πώς απαντά η Αθήνα

Επίδομα ρεύματος: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το Power Pass – Διαδικασία για αίτηση και δικαιούχοι

Καρτέλ κοκαΐνης: Οι 4 Βρετανοί, η υπογραφή «23» και ο… ΛεΜπρον

Seinfeld: Η κωμική σειρά – μύθος που έκανε 76 εκατ. αμερικανούς να κλειστούν στο σπίτι κρύβει μια τραγική ιστορία με πρωταγωνιστή τον Φρανκ Σινάτρα

ειδήσεις τώραΧουλούσι ΑκάρΝίκος Παναγιωτόπουλοςτουρκικές προκλήσειςΤουρκίατουρκικά ΜΜΕΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν