Κόσμος|17.06.2022 14:49

Βουλεύτρια της Σουηδικής Βουλής αποκλειστικά στο OPEN: Γιατί να στηρίξουμε τον Ερντογάν στην καταστροφή άλλων χωρών;

Newsroom

Θα ήταν καλύτερο η Σουηδία να αποσύρει την αίτησή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ, από το να ενδώσει στις απαιτήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνει εμφατικά, η Αμινέ Κακαμπαβέ, βουλεύτρια κουρδικής καταγωγής που μένει στη χώρα, σε αποκλειστική της συνέντευξη στην τηλεόραση του OPEN.

Η Κακαμπαβέ, διαμηνύει πως δεν φοβάται τις τουρκικές απειλές, κατηγορώντας τον Ερντογάν πως «χρησιμοποιεί τις βόμβες του ΝΑΤΟ κατά των Κούρδων, κατά πολιτών στο Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία και απειλεί ακόμα και με πόλεμο κατά της Ελλάδας».

«Είναι κατά του διεθνούς δικαίου ο Ερντογάν»

Η ίδια απαντώντας σε ερώτηση της Μαρίας Ανδρικάκη, για το εάν φοβάται τις τουρκικές απειλές, δηλώνει. «Είμαι βουλευτής στη Σουηδία με σουηδική υπηκοότητα. Δεν είμαι από την Τουρκία, δε γεννήθηκα εκεί. Είμαι φίλη του τουρκικού λαού και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Την περισσότερη ζωή μου την πέρασα στη Σουηδία».

«Ο Ερντογάν μπορεί να προσπαθήσει, αλλά δεν θα τα καταφέρει, γιατί δεν είμαι βουλευτής στην Τουρκία. Έφτασε μέχρι το σουηδικό κοινοβούλιο κι έχει γνώμη για το ποιος είναι στη Βουλή και στην κυβέρνηση. Αντικαθιστά τους εκλεγμένους (Κούρδους) με δικούς του Τούρκους. Αυτό δεν είναι δημοκρατικό. Χρησιμοποιεί τις βόμβες του ΝΑΤΟ κατά των Κούρδων, κατά πολιτών στο Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία και απειλεί ακόμα και με πόλεμο κατά της Ελλάδας», συνέχισε.

Σε ερώτηση εάν είναι προτιμότερο η Σουηδία να αποσύρει την αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ από το να ενδώσει στις απαιτήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Κακαμπαβε, σημειώνει:

«Απολύτως! Απολύτως! Γιατί πρέπει να στηρίξουμε τον Ερντογάν στον βομβαρδισμό και την καταστροφή άλλων χωρών; Είναι κατά του διεθνούς δικαίου. Όλες οι δημοκρατικές ευρωπαϊκές και νατοϊκές χώρες είναι από πίσω. (O Στόλτενμπεργκ) ως σοσιαλιστής, πρώην πρωθυπουργός Σοσιαλδημοκρατών στη Νορβηγία, στρέφεται τόσο απεγνωσμένα προς την Τουρκία και έναν δικτάτορα. Αυτή είναι η αδυναμία. Η μεγάλη αδυναμία του ΝΑΤΟ και των ευρωπαϊκών χωρών είναι ότι δεν υπερασπίζονται ποτέ τις αξίες τους. Ο Ερντογάν έχει την ίδια δύναμη με τον Πούτιν, είναι και οι δύο δικτάτορες, καταλαμβάνουν και οι δύο άλλες χώρες, σκοτώνοντας πολίτες. Είναι και οι δύο το ίδιο».

Όλες οι ειδήσεις

Θέλει διάλογο, αλλά προκαλεί ο Ακάρ: «Ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί ενεργούν βάσει φιλοδοξιών» - Τι είπε μετά το τετ α τετ με Παναγιωτόπουλο

Υποχρεωτικός δια της… πλαγίας ο προσωπικός γιατρός: Τσουχτερές ποινές σε όσους δεν εγγραφούν – Μέχρι πότε οι εγγραφές

Επίδομα ρεύματος: Τα SOS για το Power Pass - Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Πρόταση - έκπληξη από Guardian για Γλυπτά του Παρθενώνα: Επιστροφή πρωτότυπων στην Αθήνα και αντίγραφα 3D στο Βρετανικό Μουσείο

ΝΑΤΟΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΓενς Στόλτενμπεργκειδήσεις τώρα