Κόσμος|17.06.2022 18:07

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μη προγραμματισμένη επίσκεψη Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο

Newsroom

Ο Μπόρις Τζόνσον πραγματοποίησε δεύτερη μη προγραματισμένη επίσκεψη στο Κίεβο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε την τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη επίσκεψή του σε μια σύνοδο κορυφής στο Ντονκάστερ, όπου επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία προς τους συντηρητικούς βουλευτές και τους τοπικούς συμβούλους της βόρειας Αγγλίας.

Μάλιστα ο κ. Τζόνσον ανέβασε φωτογραφία από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας επισημαίνοντας τη χαρά του που βρίσκεται ξανά στο Κίεβο με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι να δηλώνει ευγνώμων από την ισχυρή υποστήριξη της Βρετανίας. 

Μάλιστα με ανάρτησή τουτου στο Telegram, σημεωσε ότι «Πολλές ημέρες αυτού του πολέμου απέδειξαν ότι η υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας προς την Ουκρανία είναι σταθερή και αποφασιστική. Χαίρομαι που ξαναβλέπω τον μεγάλο φίλο της χώρας μας Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο.

Την ίδια ώρα το Reuters μεταδίδει ότι ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου δήλωσε ότι στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνεται η προμήθεια βαρέων όπλων, συστημάτων αεράμυνας και περαιτέρω οικονομική στήριξη της Ουκρανίας.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα εμπρηστική δήλωση Ερντογάν: «Θα ξαναμιλήσω με την Ελλάδα, όταν βρεθεί μπροστά μου ένας έντιμος πολιτικός»

Χαρδαλιάς μετά την τουρκική παρενόχληση στο ελικόπτερο: «Αδιαπέραστο το τείχος των Ενόπλων Δυνάμεων»

Επίδομα ρεύματος: Τι ώρα ανοίγει η πλατφόρμα για το Power Pass

Υποχρεωτικός δια της… πλαγίας ο προσωπικός γιατρός: Τσουχτερές ποινές σε όσους δεν εγγραφούν – Μέχρι πότε οι εγγραφές

πόλεμοςειδήσεις τώραΒρετανίαΜπόρις ΤζόνσονΡωσίαΟυκρανίαΒολοντιμίρ Ζελένσκι