Κόσμος|18.06.2022 13:12

Ουκρανία: Περισσότεροι από 70 ανθρακωρύχοι είναι εγκλωβισμένοι σε ορυχείο μετά από βομβαρδισμό

Newsroom

Περισσότεροι από 70 ανθρακωρύχοι είναι παγιδευμένοι σε ορυχείο στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, μετά τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο που προκλήθηκε από βομβαρδισμό, μετέδωσε το Σάββατο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA.

«Ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από (τις ουκρανικές δυνάμεις), η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο Ζασιάντκο στο Ντονέτσκ διακόπηκε, 77 ανθρακωρύχοι παραμένουν κάτω από τη γη», μετέδωσε το RIA, επικαλούμενο την εδαφική άμυνα των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών της περιφέρειας της Ουκρανίας.

Το Reuters δεν μπορεί να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από το Κίεβο, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία διαψεύδει τακτικά τη διεξαγωγή οποιωνδήποτε επιθέσεων στις δύο περιοχές που περιλαμβάνει το Ντονμπάς, τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, όπου αυτονομιστές κατέλαβαν μεγάλα τμήματα εδάφους το 2014.

Όλες οι ειδήσεις

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Γέρακα - Γάζωσαν με Καλάσνικοφ ιδιοκτήτη βενζινάδικου

Σκληρό κύκλωμα τοκογλυφίας στην Κρήτη: Εξόντωναν τα θύματα για να ζουν σε επαύλεις και να οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα

Προσωπικός γιατρός: Υψηλότερες αμοιβές για τους γιατρούς που θα αναλάβουν ηλικιωμένους - Οι 5 «ποινές» για τους ασθενείς

Σοβαρή καταγγελία στο Αίγιο: Ξήλωσαν ράμπα αναπήρων από παραλία για να βάλουν ξαπλώστρες

βομβαρδισμόςΟυκρανίαειδήσεις τώραπόλεμος