Κόσμος|12.02.2019 18:59

Αυτές είναι οι πόλεις με τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο

Newsroom

Έχετε την εντύπωση ότι η κίνηση στην Κηφισίας είναι ό,τι χειρότερο έχετε ζήσει όταν επιστρέφετε από το γραφείο κάθε απόγευμα; Μια βόλτα σε μερικές πόλεις όπου η καθημερινή κίνηση είναι πραγματικός εφιάλτης, θα σας πείσει ότι υπάρχουν και χειρότερα.

Η οδήγηση στις λεωφόρους-δαχτυλίδια της Μόσχας τις ώρες αιχμής είναι για τους… υπομονετικούς, καθώς καθημερινά ο κόσμος περνάει 31 λεπτά παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε στο αυτοκίνητό του, αν βρίσκεται στο δρόμο το απόγευμα. Η Μόσχα είναι η πρώτη κατά σειρά χώρα στον κόσμο με τη μεγαλύτερη κίνηση τις ώρες αιχμής, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας INRIX που διεξήχθη σε 38 χώρες και 220 πόλεις στον κόσμο. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στη ρωσική πρωτεύουσα είναι τεράστια ακόμη και εκτός των ωρών αυτών, ενώ βάσει των στοιχείων οι οδηγοί «χάνουν» 210 ώρες τον χρόνο κολλημένοι στην κίνηση.

Πηγή: INRIX

Το πόσο ανυπόφορη είναι η Κωνσταντινούπολη ως πόλη λόγω κίνησης αποδεικνύει η εν λόγω έρευνα, που κατέταξε τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας δεύτερη στη λίστα με την περισσότερη κίνηση στον κόσμο.

Ένας οδηγός στην Κων/λη περνάει 6,5 ημέρες/χρόνο από τη ζωή του στο δρόμο λόγω της κίνησης. Το 2018 η κίνηση στην Κωνσταντινούπολη αυξήθηκε κατά 6% σε σχέση με το 2017, παρά τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, τις υποθαλάσσιες σήραγγες και το μετρό που διαθέτει η πόλη. 

Στην πρώτη 20άδα υπάρχουν άλλες δύο πόλεις της Τουρκίας που «υποφέρουν» από κίνηση. Στην 11η θέση η Άγκυρα και στη 12η η Σμύρνη.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

κίνησηλίστααυτοκίνητα