Αφγανιστάν: Εικόνες απόλυτης καταστροφής μετά τον φονικό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που άφησε πίσω πάνω από 250 νεκρούς
NewsroomΙσχυρός σεισμός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 250 ανθρώπους και άφησε δεκάδες τραυματίες στο Αφγανιστάν, δήλωσε στο BBC τοπικός αξιωματούχος. Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ανθρώπους σε φορεία, ερείπια και κατεστραμμένα σπίτια στην επαρχία Πακτίκα.
Αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης δήλωσε στο BBC ότι ο αριθμός των νεκρών που ξεπερνά τους 250 είναι πιθανό να αυξηθεί και ότι περισσότεροι από 150 άλλοι έχουν τραυματιστεί.
Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 44 χιλιομέτρων (27 μιλίων) από τη νοτιοανατολική πόλη Χοστ. Το κέντρο ανέφερε ότι μάρτυρες ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, καθώς και στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ. Στα social media αναρτήθηκαν οι πρώτες εικόνες από τις καταστροφές και προκαλούν δέος.
- Ώρα μηδέν για τους αγρότες: Οι κρίσιμες αποφάσεις το Σάββατο στη Νίκαια και τα μηνύματα σε Μητσοτάκη
- Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
- Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Ο νόμος είναι νόμος» - Το πρώτο σχόλιο μετά το αλκοτέστ και το πρόστιμο
- Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής