Μέι: Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα η αναβολή του Brexit
NewsroomΗ πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα σε ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων ότι η επέκταση του Άρθρου 50 και η αναβολή αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου, δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα, ανέφεραν οι Financial Times.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι η αναβολή της βρετανικής αποχώρησης από την ΕΕ δεν θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα γύρω από το Brexit, ούτε θα ωθήσει το Κοινοβούλιο πιο κοντά στην έγκριση μιας συμφωνίας αποχώρησης, τονίζουν οι FT, επικαλούμενες ανθρώπους που συμμετείχαν στην τηλεφωνική επικοινωνία με την Μέι.
Νωρίτερα σήμερα η πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να της δώσουν περισσότερο χρόνο προκειμένου να διαπραγματευθεί αλλαγές για το «backstop» ώστε να προστατευθούν τα ανοικτά ιρλανδικά σύνορα στη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.
Παράλληλα σήμερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Βρετανίας για το Brexit, ο Όλι Ρόμπινς προειδοποίησε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο ITV, ότι οι βουλευτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της συμφωνίας της Μέι ή μιας χρονικής επέκτασης της προθεσμίας της 29ης Μαρτίου.
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών