Κόσμος|22.06.2022 22:56

Το μεγαλύτερο ψάρι γλυκού νερού στον κόσμο; Βρήκαν σαλάχι... τεσσάρων μέτρων! Ζυγίζει πάνω από 600 κιλά

Newsroom

Ένα γιγάντιο σαλάχι που πιάστηκε στην πετονιά ενός ψαρά στη Νοτιοανατολική Ασία ενδεχομένως να είναι το μεγαλύτερο ψάρι γλυκού νερού που έχει αλιευθεί ποτέ.

Συγκεκριμένα, ο ψαράς έπιασε κατά λάθος το θηλυκό σαλάχι στον ποταμό Μεκόνγκ σε της Καμπότζης, σύμφωνα με τον Zeb Hogan, ιχθυοβιολόγο στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Ρίνο.

Το σαλάχι μήκους περίπου τεσσάρων (!) μέτρων και βάρους 661 κιλών πιάστηκε στις 13 Ιουνίου από έναν 42χρονο ψαρά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Hogan στο USA Today.

«Η ερευνητική ομάδα Wonders of the Mekong κατέγραψε και απελευθέρωσε το γιγάντιο σαλάχι πίσω στον ποταμό Μεκόνγκ», δήλωσε ο ίδιος. «Θα είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε τις κινήσεις του κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους».

Η αλίευση του συγκεκριμένου σαλαχιού «φανερώνει πόσο λίγα γνωρίζουμε για πολλά από αυτά τα γιγάντια ψάρια του γλυκού νερού. Έχουμε ένα ψάρι που είναι πλέον ο κάτοχος του ρεκόρ για το μεγαλύτερο ψάρι γλυκού νερού στον κόσμο και γνωρίζουμε ελάχιστα γι' αυτό».

Πριν από αυτό, ένα γιγάντιο γατόψαρο του Μεκόνγκ, μήκους εννέα μέτρων, είχε αλιευθεί στη βόρεια Ταϊλάνδη το 2005 και ήταν το βαρύτερο ψάρι γλυκού νερού που είχε αλιευθεί. Σύμφωνα με το Γκίνες, το γατόψαρο ζύγιζε 646 κιλά.

Όλες οι ειδήσεις

«Δεν δίνω σχεδόν ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο», είπε η Δήμητρα Πισπιρίγκου στους αστυνομικούς για το πόρισμα - Τι λέει η Ρούλα από τη φυλακή

Ανησυχία στη Βρετανία: Ανιχνεύτηκε ο ιός της πολυομυελίτιδας στα λύματα

Βόμβα: Έρευνα σε βάρος της ελληνικής καταγωγής υφυπουργού του Μακρόν, μετά από μηνύσεις για βιασμό

Τρομακτικό βίντεο: Νεαρός κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με πατίνι στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης

Ρεκόρ Γκίνεςειδήσεις τώραψάριψαράςviral