Ο ΟΗΕ ζητεί την άρση του εμπάργκο στην Κούβα για 27η φορά
NewsroomΗ Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε σήμερα, σχεδόν ομόφωνα, ένα ψήφισμα με το οποίο ζητείται η άρση του αμερικανικού εμπάργκο σε βάρος της Κούβας, που έχει επιβληθεί από το 1962.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 189 ψήφους υπέρ και 2 κατά. Ταυτόχρονα, απορρίφθηκε ένα αίτημα των ΗΠΑ που ζητούσαν να επικριθεί η Κούβα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Όπως και πέρσι, μόνο οι ΗΠΑ και το Ισραήλ καταψήφισαν. Η Ουκρανία και η Μολδαβία απείχαν από την ψηφοφορία.
Αυτή ήταν η 27η φορά που η Γενική Συνέλευση ζητά την άρση του εμπάργκο, όμως το ψήφισμα αυτό, που εγκρίνεται κάθε χρόνο, δεν είναι δεσμευτικό για την Ουάσινγκτον. Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι, αυτή τη φορά παρουσίασε οκτώ τροπολογίες σε μια προσπάθεια να στρέψει την προσοχή στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την τήρησή τους από την Αβάνα. Δεν έλαβε όμως τη στήριξη που θα επιθυμούσε, αφού μόνο το Ισραήλ και η Ουκρανία ψήφισαν και τις οκτώ ενώ τα Νησιά Μάρσαλ ενέκριναν τη μία από αυτές τις προτάσεις.
- Η αμείωτη γκρίνια στις τάξεις των βουλευτών για το Μαξίμου, η ανησυχία για ενεργοποίηση του Σαμαρά και οι προσπάθειες να πάει ο Καραμανλής στο συνέδριο της ΝΔ
- Ανάλυση: ΗΠΑ και Ιράν σε πόλεμο αντοχής με επίκεντρο το Στενό του Ορμούζ
- Νοσοκομειακοί γιατροί κατά Άδωνι Γεωργιάδη για την απάντηση στη νεαρή παιδίατρο
- Άνοιξη ημίχρονο, φθινόπωρο τελικό πριν την Πρωτομαγιά - Η πρόγνωση Μαρουσάκη