Κόσμος|24.06.2022 09:39

Τουρκικός Τύπος: Αναφορές στη ναυτική βάση της Κρήτης και τους αμυντικούς εξοπλισμούς της Ελλάδας - Το σχέδιο Β για μαχητικά

Newsroom

Για ακόμα μία ημέρα τα ελληνοτουρκικά απασχολούν σε μεγάλο βαθμό τον τουρκικό Τύπο, ενώ κυρίαρχο θέμα στη σημερινή ατζέντα είναι η επέκταση της ναυτικής βάσης στην Κρήτη.

Παράλληλα, η φιλο-κυβερνητική «Μιλιέτ» υποστηρίζει ότι υπάρχει και plan B της Τουρκίας όσον αφορά στα μαχητικά αεροσκάφη. Συγκεκριμένα τονίζει ότι όσο οι ΗΠΑ δεν της δίνουν F-16, η Άγκυρα σκοπεύει να στραφεί σε κάποια μεταχειρισμένα Eurofighters.

Χουριέτ

Γενί Σαφάκ

Μιλλιέτ: Το σχέδιο Β της Άγκυρας -  Τι θα κάνει η Άγκυρα αν δεν δοθεί άδεια να αγοράσει τα F16;

«Η Τουρκία κάνει βήματα για να διατηρήσει την υπεροχή της στο Αιγαίο, επειδή γνωρίζει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί την Ουάσιγκτον. Αγορά από τον Μακρόν δεν μπορεί ούτε να το διανοηθεί, θα μετατρέψει σε σόου το όχι του, ενώ η αγορά από Ρώσους δεν είναι επιλογή»

«Το σχέδιο Β είναι η αγορά από Βρετανία. Μέχρι το εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος να ολοκληρωθεί, η Τουρκία μπορεί να πάρει δύο μεταχειρισμένα Eurofighter από την Βρετανία. Τα χαρακτηριστικά του είναι παρόμοια με τα Rafale που πήρε η Αθήνα από Γαλλία. Πολλές χώρες στον κόσμο τα προτίμησαν. Τα Rafale είναι αέρος ξηράς, τα Eurofighter είναι αέρος αέρος».

Όλες οι ειδήσεις

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Δολοφόνησε τη σύζυγο του με πολλαπλές μαχαιριές και διέφυγε με ΙΧ

Ο ενεργειακός «συναγερμός» και το μέτωπο του Νότου: Με ατζέντα οικονομίας σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης θα γίνει Τραμπ για να κερδίσει τις εκλογές» - Τροπολογία για τα χρέη της ΝΔ

Υπόθεση Χρυσαφίδη: Το συγκλονιστικότερο έγκλημα στην Ελλάδα που δεν διαλευκάνθηκε ποτέ – Η εμπλοκή του Γιώργου Τράγκα

τουρκικά ΜΜΕειδήσεις τώραΚρήτημαχητικά αεροσκάφηΤουρκία