Πρωθυπουργός Νορβηγίας: Η επίθεση στο γκέι μπαρ δεν θα σταματήσει τον αγώνα για ίσα δικαιώματα
NewsroomΗ φονική επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με δύο νεκρούς και 21 τραυματίες σε ένα γκέι μπαρ και σε μια παμπ στο κέντρο του Όσλο δεν θα δώσει τέλος στον αγώνα για τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου σε μια ελεύθερη και ασφαλή ζωή, δήλωσε σήμερα ο νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε.
Σήμερα η αστυνομία ανέκρινε έναν ύποπτο, έναν 42χρονο νορβηγό πολίτη ιρανικής καταγωγής, για δεύτερη φορά μετά τη σύλληψή του.
Ο άνδρας αυτός, τον οποίο η αστυνομία χαρακτηρίζει ριζοσπαστικοποιημένο ισλαμιστή με ψυχική νόσο, κατηγορείται ότι σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε 21 τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν στο Όσλο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η Παρέλαση Υπερηφάνειας (Oslo Pride).
Μιλώντας σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Όσλο ο Στέρε είπε ότι η επίθεση μπορεί να οδήγησε στην ματαίωση της παρέλασης, αλλά δεν θα σταματήσει τον αγώνα “κατά των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και του μίσους”.
«Με βίασαν στα 22 μου και ευτυχώς η άμβλωση ήταν επιλογή» - Συγκλονίζει η Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ
- Ο Χαμενεΐ για πρώτη φορά παραδέχεται ότι υπάρχουν χιλιάδες νεκροί στο Ιράν - «Φταίει ο Τραμπ, είναι εγκληματίας»
- Τι θα γίνει αν ενεργοποιηθεί το ηφαίστειο του Κολούμπο - Ποιες οι πιθανότητες για τσουνάμι στη Σαντορίνη
- Με μαντολίνα, λαούτα και χειροκροτήματα το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννη)
- Απίστευτος δημόσιος καβγάς του Μασκ και του CEO της Ryanair - «Απολύστε αυτόν τον ηλίθιο»