Κόσμος|27.06.2022 13:00

Ιταλία: Πέθανε ο πάμπλουτος ιδρυτής της Luxottica, Λεονάρντο Ντελ Βέκιο - Από το ορφανοτροφείο έχτισε μια αυτοκρατορία

Newsroom

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Λεονάρντο ντελ Βέκιο, πρόεδρος της εταιρείας κατασκευής γυαλιών EssilorLuxottica και ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ιταλίας, όπως μετέδωσαν τη Δευτέρα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ντελ Βέκιο ο οποίος ξεκίνησε από το «μηδέν» μεγαλώνοντας σε ορφανοτροφείο κατάφερε να συγκεντρώσει μια περιουσία δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ σε μια από τις πιο «κινηματογραφικές» ιστορίες της ιταλική επιχειρηματικότητας. Η EssilorLuxottica είναι σήμερα η κορυφαία εταιρεία λιανικής πώλησης γυαλιών στον κόσμο και ο μεγαλύτερος παραγωγός διορθωτικών φακών.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας ίδρυσε τη Luxottica το 1961 και δημιούργησε μια εταιρεία στην οποία ανήκει η μάρκα Ray-Ban και ένωσε τις δυνάμεις της με τη γαλλική Essilor σε μια μεγάλη συγχώνευση το 2018. Η επιρροή του επεκτάθηκε φυσικά πέρα από τη δική του επιχείρηση, καθώς τα γυαλιά ηλίου της εταιρείας έγιναν παγκόσμια μόδα

Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει σκελετούς γυαλιών για πολυτελείς οίκους μόδας όπως η Armani και η Prada, εκτός από την κατοχή επωνυμιών όπως η Ray-Ban, έχει περισσότερους από 180.000 υπαλλήλους και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

Ραφήνα: Έτσι συνέλαβαν οι αστυνομικοί τους δράστες που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 42χρονο

Επιμένει ο Καλίν στις προκλητικές δηλώσεις: «Η Ελλάδα παραβιάζει τους νόμους στο Αιγαίο με την στρατιωτικοποίηση των νησιών»

Κορονοϊός: Εκτίμηση ακόμα και για 25.000 κρούσματα τη μέρα - Πρόταση από Σαρηγιάννη για να επιστρέψουν υποχρεωτικά οι μάσκες

Billie Joe Armstrong: «Γ*** την Αμερική», ο frontman των Green Day απαρνιέται την υπηκοότητά του

θάνατοςΓυαλιάειδήσεις τώρα