Κόσμος|13.02.2019 13:12

Αλλάζουν οι πινακίδες της ΠΓΔΜ στους Ευζώνους

Newsroom

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλάζουν οι Σκοπιανοί την πινακίδα στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα με την Ελλάδα.

Εξάλλου, πρεμιέρα της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» χθες (12/2) στα Σκόπια από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής για τη μόνιμη έπαρση της σημαίας του ΝΑΤΟ μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης χρησιμοποίησε κυρίως το νέο όνομα («Σέβερνα Μασεντόνια»).

Παράλληλα, αργά χθες το βράδυ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τίθεται σε ισχύ η τελική συμφωνία με την Ελλάδα για την ονομασία που προβλέπει ως νέο όνομα της χώρας το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Συγκεκριμένα, μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  σχετικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις διαδικασίες που προβλέπονταν από τη Συμφωνία των Πρεσπών και, ως εκ τούτου, έχει προχωρήσει η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ, τέθηκαν σε ισχύ οι τροπολογίες του συντάγματος που ψηφίσθηκαν από τη Βουλή και ο συνταγματικός νόμος ο οποίος τις συνοδεύει. 

τελωνείο Ευζώνων