«Ανατριχιαστικός» διαρρήκτης εισβάλλει στα σπίτια και χαζεύει τους ενοίκους να κοιμούνται
NewsroomΗ αστυνομία της Τσεχίας αναζητά έναν άνδρα ο οποίος εισβάλει τη νύχτα σε σπίτια και παρακολουθεί τους ενοίκους όσο εκείνοι κοιμούνται ενώ μερικές φορές, κλέβει και κάτι.
«Τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας των σπιτιών δείχνουν καθαρά ότι ο δράστης δεν νοιάζεται καθόλου για την παρουσία ανθρώπων», είπε ο Γιαν Ριμπάνσκι, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πράγας. «Αντιθέτως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κυριολεκτικά αναζητά τέτοια σπίτια», όπου να υπάρχουν μέσα άνθρωποι, πρόσθεσε.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί επτά τέτοια περιστατικά, όμως πιστεύεται ότι ο άνδρας έχει μπει και σε άλλα σπίτια χωρίς να γίνει αντιληπτός. «Σε μια περίπτωση, ο ύποπτος καθόταν στο κρεβάτι, δίπλα στην 9χρονη κόρη της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, που κοιμόταν στο παιδικό δωμάτιο και δεν κατάλαβε τίποτα», είπε ο Ριμπάνσκι.
Κάποιες κάμερες κατέγραψαν τον δράστη να κινείται μέσα σε σπίτια ενώ οι ιδιοκτήτες τους είχαν ξυπνήσει. «Για να μην ενοχλήσει, κλείνεται σε ένα δωμάτιο ή σε έναν όροφο, ψάχνει και κατόπιν φεύγει από το σπίτι» ανέφερε η αστυνομία.
Ο ύποπτος είναι ηλικίας 55-60 ετών και χωλαίνει. Διέρρηξε σπίτια κυρίως στην περιοχή της Πράγας, μάλιστα ένα από αυτά το διέρρηξε δύο φορές μέσα σε έναν χρόνο. Εφόσον συλληφθεί και κριθεί ένοχος μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως τριών ετών.
Ποια μέτρα είναι στο «τραπέζι» για το φθινόπωρο εάν αυξηθούν τα κρούσματα - Το σχέδιο της κυβέρνησης
- Οι αγρότες ανακοίνωσαν κλιμάκωση και λένε «όχι» σε διάλογο με τον Μητσοτάκη - Τι αποφάσισαν για τα Χριστούγεννα
- Δίκη Βαλυράκη: Κατάθεση «φωτιά» αυτόπτη μάρτυρα - «Ο πρώτος τον χτυπούσε, ο δεύτερος σαν να τον αποτελείωνε»
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Βουλευτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, άναψαν φωτοβολίδες και πέταξαν νερά
- Γιώργος Μαζωνάκης: Ποιος είναι ο 21χρονος Στέφανος Παπαδόπουλος που κατέθεσε μήνυση κατά του τραγουδιστή