Κόσμος|04.07.2022 19:10

Μάριο Ντράγκι: Στην Τουρκία μεταβαίνει την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας

Μαρία Ζαχαράκη

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, θα πραγματοποιήσει αύριο επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία ως προσκεκλημένος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν και ο Ντράγκι θα προεδρεύσουν της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Τουρκίας-Ιταλίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Επί τάπητος στη σύνοδο στην οποία θα πάρουν μέρος οι αρμόδιοι υπουργοί θα τεθεί όλο το φάσμα των τουρκο-ιταλικών σχέσεων και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την εμβάθυνση και την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης και της αμυντικής με αιχμή του δόρατος την πώλησης στην Τουρκία του αντι-πυραυλικού συστήματος της κοινοπραξίας Γαλλίας-Ιταλίας SAMP-T.

Πέρα από τις διμερείς σχέσεις με τη στρατηγική εταίρο και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Ιταλία, κατά τις επαφές του Ντράγκι θα ανταλλαχθούν απόψεις για τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και για περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Όλες οι ειδήσεις

Θέμης Αδαμαντίδης: Αναβολή της δίκης του τραγουδιστή για τις 14 Ιουλίου - Ιατροδικαστική ζήτησε η υπεράσπιση

Ψηφιακή κάρτα: «Xτυπούν κάρτα ενώ συνέχιζαν να δουλεύουν» - Καταγγελίες για καταστρατήγησή του μέτρου

Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό του, λέγοντας μη δίνετε F-16 στην Τουρκία -Τέτοιες προσπάθειες δεν θα αποδώσουν

Λεξ: «Βούλιαξε» το γήπεδο του Πανιώνιου - 20.000 θεατές αποθέωσαν τον ράπερ στη συναυλία του στη Νέα Σμύρνη

Μάριο ΝτράγκιΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαειδήσεις τώρα