Κόσμος|04.07.2022 19:33

Ρωσία: Επανεκδίδουν βίζα στους Ρώσους πολίτες οι ελληνικές προξενικές αρχές, σύμφωνα με το TASS

Newsroom

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα επανεκδίδει βίζα σε όσους ρώσους πολίτες επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού δικτύου NTV, το οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Είχαμε πρόβλημα λόγω της αποχώρησης προσωπικού - Τώρα όλα είναι καλά»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας, Δέσποινα Νικολαΐδου, σημείωσε: «Εργαζόμαστε όπως συνήθως. Είχαμε ένα πρόβλημα λόγω της αποχώρησης προσωπικού. Αλλά τώρα όλα είναι καλά».

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβη, Αικατερίνη Νασίκα και τής επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας, ενώ τής ανακοινώθηκε και ότι 8 διπλωμάτες υπάλληλοι της πρεσβείας και του προξενείου θεωρούνται ανεπιθύμητα πρόσωπα (persona non grata) και θα πρέπει να αποχωρήσουν σε διάστημα οκτώ ημερών. Η κίνηση αυτή έγινε ως αντίμετρα στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία από την Αθήνα καθώς και στην απέλαση Ρώσων διπλωματών από την ελληνική πρωτεύουσα.

Όλες οι ειδήσεις

Θέμης Αδαμαντίδης: Αναβολή της δίκης του τραγουδιστή για τις 14 Ιουλίου - Ιατροδικαστική ζήτησε η υπεράσπιση

Ψηφιακή κάρτα: «Xτυπούν κάρτα ενώ συνέχιζαν να δουλεύουν» - Καταγγελίες για καταστρατήγησή του μέτρου

Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό του, λέγοντας μη δίνετε F-16 στην Τουρκία -Τέτοιες προσπάθειες δεν θα αποδώσουν

Λεξ: «Βούλιαξε» το γήπεδο του Πανιώνιου - 20.000 θεατές αποθέωσαν τον ράπερ στη συναυλία του στη Νέα Σμύρνη

Ουκρανίαελληνική πρεσβείαπόλεμοςβίζαΜόσχαΡωσίαειδήσεις τώρα