Κόσμος|04.07.2022 19:23

Σικάγο: Πυροβολισμοί σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου - Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες

Newsroom

Πανικός επικράτησε κατά την παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ στο Σικάγο, καθώς έπεσαν πυροβολισμοί περίπου 10 λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης.

Από τους πυροβολισμούς έπεσαν νεκροί τουλάχιστον τρεις παρευρισκόμενοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Chicago Sun-Times. Ειδικότερα, ένας δημοσιογράφος του μέσου είδε καλυμμένα με κουβέρτες τουλάχιστον τρία πτώματα και άλλα πέντε άτομα τραυματισμένα και αιμόφυρτα κοντά στην εξέδρα της παρέλασης.

Ακούστηκαν «πάνω από 20 πυροβολισμοί»

Αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς. Μάλιστα, ένας είπε ότι μέτρησε περισσότερους από 20 πυροβολισμούς.

Πηγές που επικαλείται το Abc Chicago, ανέφεραν ότι ο δράστης φαίνεται να πυροβολούσε από την κορυφή ενός ψηλού κτιρίου.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες - «Η κόρη μου πανικοβλήθηκε και τραυματίστηκε»

Εργαζόμενη του CBS 2 Elyssa Kaufman βρισκόταν κοντά στο σημείο, όταν άκουσε κάτι που ακούστηκε σαν πυροβολισμός. Η ίδια και η οικογένειά της έπεσαν στο έδαφος και έτρεξαν γρήγορα στο αυτοκίνητό τους σε ένα κοντινό γκαράζ, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

«Όλοι έτρεχαν, κρύβονταν και ούρλιαζαν», είπε. «Ήταν εξαιρετικά τρομακτικό. Ήταν πολύ τρομακτικό. Είμαστε πολύ τυχεροί, βγήκαμε έξω πολύ γρήγορα».

Η Maya Spector, άλλη παρευρισκόμενη, ετοιμαζόταν να παρελάσει με την κόρη της. «Κυριολεκτικά τρέξαμε στο σπίτι», είπε. «Οι άνθρωποι έτρεχαν και προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή».

«Η κόρη μου πανικοβλήθηκε και τραυματίστηκε».

Η δήμαρχος του Χάιλαντ Παρκ, Νάνσι Ρότερινγκ, δήλωσε ότι το υπόλοιπο φεστιβάλ της 4ης Ιουλίου ακυρώθηκε.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στην Άμφισσα: Τρία τα πύρινα μέτωπα - Συναγερμός για τον δρυμό του Παρνασσού

Σικάγο: Πυροβολισμοί σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου - Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες

Φωτιά στο Σχηματάρι: Ξέσπασε από βραχυκύκλωμα σε κολώνα ρεύματος φωτοβολταϊκού πάρκου - Λόγω του αέρα γλιτώσαμε τα χειρότερα

Ρίκι Μάρτιν: Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία και περιοριστικά μέτρα εναντίον του τραγουδιστή

Σικάγοτραυματίεςπυροβολισμοίνεκροίειδήσεις τώρα