Κόσμος|04.07.2022 20:53

Μακελειό στο Σικάγο: Πέντε νεκροί από τους πυροβολισμούς σε παρέλαση της 4ης Ιουλίου - Πάνω από 10 τραυματίες

Newsroom

Τουλάχιστον έξι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και 31 οι τραυματίες, μετά τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 4ης Ιουλίου στο προάστιο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο, όπως ανακοίνωσε ο δήμος.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη, που διαφεύγει και θεωρείται ακόμη «ενεργός», όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος των Αρχών σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ένοπλος πυροβολούσε από κάποια ταράτσα. Με βάση την περιγραφή που έδωσαν οι Αρχές, ο ύποπτος είναι λευκός, ηλικίας 18-20 ετών και θεωρείται «ένοπλος και επικίνδυνος».

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, έχει βρεθεί και εξετάζεται ένα τουφέκι.

«Αξιωματικοί των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ανταποκρίθηκαν και έχουν ασφαλίσει μια περίμετρο γύρω από το κέντρο του Χάιλαντ Παρκ», ανέφερε εξάλλου ο δήμος.

Ακούστηκαν «πάνω από 20 πυροβολισμοί»

Αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς. Μάλιστα, ένας είπε ότι μέτρησε περισσότερους από 20 πυροβολισμούς.

Πηγές που επικαλείται το Abc Chicago, ανέφεραν ότι ο δράστης φαίνεται να πυροβολούσε από την κορυφή ενός ψηλού κτιρίου.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες - «Η κόρη μου πανικοβλήθηκε και τραυματίστηκε»

Εργαζόμενη του CBS 2 Elyssa Kaufman βρισκόταν κοντά στο σημείο, όταν άκουσε κάτι που ακούστηκε σαν πυροβολισμός. Η ίδια και η οικογένειά της έπεσαν στο έδαφος και έτρεξαν γρήγορα στο αυτοκίνητό τους σε ένα κοντινό γκαράζ, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

«Όλοι έτρεχαν, κρύβονταν και ούρλιαζαν», είπε. «Ήταν εξαιρετικά τρομακτικό. Ήταν πολύ τρομακτικό. Είμαστε πολύ τυχεροί, βγήκαμε έξω πολύ γρήγορα».

Η Maya Spector, άλλη παρευρισκόμενη, ετοιμαζόταν να παρελάσει με την κόρη της. «Κυριολεκτικά τρέξαμε στο σπίτι», είπε. «Οι άνθρωποι έτρεχαν και προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή».

«Η κόρη μου πανικοβλήθηκε και τραυματίστηκε».

Η δήμαρχος του Χάιλαντ Παρκ, Νάνσι Ρότερινγκ, δήλωσε ότι το υπόλοιπο φεστιβάλ της 4ης Ιουλίου ακυρώθηκε.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στην Άμφισσα: Τρία τα πύρινα μέτωπα - Συναγερμός για τον δρυμό του Παρνασσού

Σικάγο: Πυροβολισμοί σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου - Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες

Φωτιά στο Σχηματάρι: Ξέσπασε από βραχυκύκλωμα σε κολώνα ρεύματος φωτοβολταϊκού πάρκου - Λόγω του αέρα γλιτώσαμε τα χειρότερα

Ρίκι Μάρτιν: Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία και περιοριστικά μέτρα εναντίον του τραγουδιστή

νεκροίειδήσεις τώραπυροβολισμοίΣικάγοΗΠΑπαρέλαση