Κόσμος|05.07.2022 11:09

Εμανουέλ Μακρόν: Ο γαλλικός Τύπος έκανε... διάγνωση - Πάσχει από «μετεκλογική κατάθλιψη»

Newsroom

Κόπωση και κατάθλιψη φέρεται να αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας στις 20 Ιουνίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Monde», ο Γάλλος πρόεδρος δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση το τελευταίο διάστημα, λέγοντας στους οικείους του «είμαστε όλοι κουρασμένοι» μετά τη μακρά και σκληρή προεκλογική εκστρατεία. Μάλιστα, φίλοι του τον περιγράφουν ως «ζαλισμένο», «μπλοκαρισμένο» και «απόντα».

Παρότι πρώτος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, ο κεντρώος συνασπισμός είδε τα ποσοστά του να πέφτουν όταν οι ψηφοφόροι στράφηκαν προς το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν και την αριστερή συμμαχία Nupes. Το αποτέλεσμα όλων τον παραπάνω ήταν ο Μακρόν να χάσει την πλειοψηφία που απολάμβανε τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Ο Δίας γονάτισε» έγραψε η αριστερή γαλλική εφημερίδα L'Obs, αναφερόμενη στο αγαπημένο ψευδώνυμο του Μακρόν. Η γαλλική Le Point ανέφερε ότι ο Μακρόν έχει χάσει την «ενέργεια, το θάρρος και τη διαύγειά του» και υποστήριξε ότι έχει πληγεί από «μετεκλογική κατάθλιψη».

Η Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με τους Times, δήλωσε για τον Εμανουέλ Μακρόν πως «είχα την εντύπωση ότι δεν ήξερε πού ήθελε να πάει». «Δυσκολεύεται να προσδιορίσει ποια θα είναι η νέα περιπέτεια», δήλωσε ένας υπουργός στη Le Monde, προσθέτοντας πως «η αναποφασιστικότητα του Μακρόν έχει γίνει παροιμιώδης».

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα στήριξης: Οι επιδοτήσεις ρεύματος για τον Ιούλιο – Διευρύνονται οι δικαιούχοι

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Ίσως γίνουν ξανά υποχρεωτικές οι μάσκες

Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτοκτόνησε 35χρονος που είχε επιζήσει από το δυστύχημα

Αντί γενέθλια κηδεία: Γιατί πολλοί θάνατοι συμβαίνουν αυτή την εμβληματική ημέρα – 9 διάσημοι που πέθαναν πάνω στη γιορτή τους

κατάθλιψηΓαλλίαειδήσεις τώραΕμανουέλ Μακρόν