Κόσμος|08.07.2022 03:30

Κίνα: Καταστροφικές πλημμύρες από τις καταιγίδες που πλήττουν τις βορειοανατολικές περιφέρειες της χώρας

Newsroom

Σφοδρές καταιγίδες σημειώθηκαν την Πέμπτη (07/07) στη βορειοανατολική Κίνα, προκαλώντας πλημμύρες που παγίδευσαν λεωφορεία, απέκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν αναστάτωση στις συγκοινωνίες σε πόλεις, ενώ περισσότερες καταιγίδες προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες.

Στη Σενγιάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Λιαονίνγκ, οι 7,6 εκατομμύρια κάτοικοί της αιφνιδιάστηκαν από τις αναπάντεχα σφοδρές βροχοπτώσεις, παρόλο που είχαν εκδοθεί σχετικές προειδοποιήσεις από τις αρχές. Μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα προειδοποιούσαν τους κατοίκους σήμερα το πρωί να καθυστερήσουν την αναχώρησή τους για τις εργασίες τους και να αναβάλουν όλες τις μη απαραίτητες δραστηριότητες εξαιτίας «ακραίων καιρικών φαινομένων».

Προσωπικό της δημόσιας εταιρείας ηλεκτρισμού κλήθηκε να επέμβει αφού πολίτες ανέφεραν πως ένας πεζός υπέστη ηλεκτροπληξία σε νερά που είχαν συσσωρευθεί σε μια διασταύρωση. Βίντεο στα οποία εικονίζεται το πτώμα μιας γυναίκας να ανασύρεται από τα νερά σε δρόμο κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αργότερα αποσύρθηκαν. Οι αρχές επιβεβαίωσαν το θάνατο της γυναίκας, αλλά δεν έκαναν γνωστά τα αίτιά του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η τροχαία, 52 τμήματα δρόμων έχουν πλημμυρίσει, 30 από τα οποία έκλεισαν. Πέντε μαθητές και ένας οδηγός είχαν παγιδευθεί μέσα σ' ένα σχολικό λεωφορείο σε πλημμυρισμένη περιοχή και τους διέσωσαν διασώστες με λαστιχένειες βάρκες, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Για ώρες παγιδευμένοι στα οχήματά τους οι οδηγοί

Από την επαρχία Χεμπέι στο βορρά μέχρι την Ανουί στα ανατολικά, πολλοί αυτοκινητιστές παγιδεύτηκαν μέσα στα οχήματά τους στους πλημμυρισμένους δρόμους, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν αυτή την εβδομάδα από την κρατική τηλεόραση. Μέσα στις επόμενες 12 ώρες, ποταμοί που έχουν υπερχειλίσει αναμένεται να πλημμυρίσουν καλλιέργειες και αστικές περιοχές στις πόλεις Τσανγκτσούν και Σίπινγκ της επαρχίας Τζιλίν.

καταιγίδεςπλημμύρεςειδήσεις τώρακακοκαιρίαΚίνα