Κόσμος|07.07.2022 17:25

«Η πτώση ενός κλόουν»: Το Economist «κατακεραυνώνει» τον Μπόρις Τζόνσον

Newsroom

Ως «πτώση ενός κλόουν» χαρακτηρίζει την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον το βρετανικό περιοδικό Economist, με ένα εξώφυλλο που τον «κατακεραυνώνει» παρουσιάζοντάς τον ως κλόουν σε... ελεύθερη πτώση και κρατώντας μία σημαία της Βρετανίας. Όπως γράφει, «ο Μπόρις Τζόνσον αποδέχθηκε ότι η πρωθυπουργία του τελείωσε».

Σύμφωνα με το Economist, ο Τζόνσον θα αφήσει τη Βρετανία σε μία επικίνδυνη κατάσταση. Η εποχή που όλα ήταν δυνατά έχει τελειώσει. Όταν ο πρωθυπουργός αποχωρήσει, η πολιτική πρέπει να «προσγειωθεί» και πάλι στην πραγματικότητα.

«Η μοίρα του σφραγίστηκε όταν οι κορυφαίοι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας του παραιτήθηκαν πριν από δύο ημέρες. Τουλάχιστον 50 άλλοι υπουργοί, βοηθοί και απεσταλμένοι προσχώρησαν έκτοτε στην έξοδο, αφήνοντας την κυβέρνηση με τόσα πολλά κενά που δεν μπορούσε πλέον να λειτουργήσει» τονίζει το περιοδικό.

«Κάποιοι μπορεί να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι μια απλή αλλαγή ηγεσίας θα είναι αρκετή για να επανέλθει η Βρετανία στην πορεία της» καταλήγει, υπογραμμίζοντας πως τα προβλήματα είναι «βαθύτερα».

 

Όλες οι ειδήσεις

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον - Θα μείνει πρωθυπουργός μέχρι να υπάρξει διάδοχος

Σκιάθος: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που η τουρμπίνα αεροπλάνου εκτοξεύει την τουρίστρια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Βροχές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από Παρασκευή

Rihanna: Η τραγουδίστρια είναι και επίσημα η νεότερη δισεκατομμυριούχος στο Forbes

ΒρετανίαπρωτοσέλιδοπαραίτησηΜπόρις Τζόνσονειδήσεις τώραEconomist