Κόσμος|11.07.2022 12:10

Προκλητικά tweets των Γκρίζων Λύκων στα ελληνικά μετά τον χάρτη που έριξε λάδι στη φωτιά: Κομμάτι της τουρκικής πατρίδας η Κρήτη!

Μαρία Ζαχαράκη
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
O χάρτης πρόκληση που παρουσίασαν οι «Γκρίζοι Λύκοι» στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί / Twitter / Ulku Ocaklar?
O χάρτης πρόκληση που παρουσίασαν οι «Γκρίζοι Λύκοι» στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί / Twitter / Ulku Ocaklar?
O χάρτης πρόκληση που παρουσίασαν οι «Γκρίζοι Λύκοι» στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί / Twitter / Ulku Ocaklar?
O χάρτης πρόκληση που παρουσίασαν οι «Γκρίζοι Λύκοι» στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί / Twitter / Ulku Ocaklar?
O χάρτης πρόκληση που παρουσίασαν οι «Γκρίζοι Λύκοι» στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί / Twitter / Ulku Ocaklar?

Με τίτλο «Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε στον Αρχηγό μας Ντεβλέτ Μπαχτσελί το χάρτη μας» οι Εστίες των Ιδεαλιστών, γνωστοί και ως Γκρίζοι Λύκοι, ανήρτησαν νέα tweets με ακραίο εθνικιστικό περιεχόμενο, έπειτα από τις ελληνικές αντιδράσεις.

Τα νέα προκλητικά Tweets των Γκρίζων Λύκων

Οι Γκρίζοι Λύκοι παρουσιάζουν τις προτάσεις και τα βήματα που πρέπει να γίνουν κατά της Ελλάδας στα τουρκικά:

  1. Πρέπει το συντομότερο να ετοιμάσουμε τον Κανονισμό περί Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας της Τουρκίας και να τον γνωστοποιήσουμε στους συνομιλητές μας.
  2. Σε δεύτερη φάση, πρέπει να δείξουμε σε χάρτη ναυσιπλοΐας που θα δημιουργήσουμε την περιοχή των Θαλάσσιων Νήσων και τα γεωγραφικά μορφώματα που ανήκουν στη χώρα μας και δεν έχουν μεταβιβαστεί σε άλλη χώρα με συμφωνία ως κομμάτια της Τουρκίας. Στη συνέχεια να τον γνωστοποιήσουμε στον ΟΗΕ.
  3. Σε τρίτη φάση πρέπει να ανακοινώσουμε επ’ αόριστον ΝAVTEX που να καλύπτει τα γεωγραφικά μορφώματα, στα οποία η Τουρκία έχει κυριαρχικά δικαιώματα.

Στην συνέχεια, σε κακή μετάφραση στα ελληνικά αναφέρονται τα εξής στην ανάρτηση των Γκρίζων Λύκων:

  1. «Ο αρχηγός μας κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία μας στις Εστίες των Ιδεαλιστών το πρωί του μπαϊραμιού Κατά την επίσκεψή του παρουσιάσαμε το έργο μας με τίτλο ‘ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ’».
  2. «Δωρίσαμε στον αρχηγό μας τον χάρτη που ετοιμάσαμε με πλήρη επίγνωση της σημασίας και της δύναμης της Γαλάζιας Πατρίδας και δείχνει την απεραντοσύνη της άγιας πατρίδας μας και ορίζει τον οριογραμμή, που χαράξαμε με εθνική συνείδηση, των νησιών μας που τα έχει σφετεριστεί η Ελλάδα, εκεί που για εκατοντάδες χρόνια κυμάτιζε η ένδοξη τουρκική σημαία».
  3. «Η ελληνική κυβέρνηση και ο Τύπος αντιτάχθηκαν άδικα στο χάρτη των Εστιών των Ιδεαλιστών, ο οποίος είναι ένα σημαντικό βήμα για να ακυρωθούν οι «αποτυχημένες» προσπάθειες της Ελλάδας στη Θάλασσα των Νήσων.
  4. Ο Χάρτης των Εστιών των Ιδεαλιστών είναι ένα σημαντικό βήμα για την ακύρωση της προσπάθειας δημιουργίας `τετελεσμένων` της Ελλάδας στη Θάλασσα των Νήσων, μέσω της αποκάλυψης των ονομάτων των 152 νησιών που ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού  στην Ελλάδα».
  5. «Έχει καταστρέψει τα όνειρα όσων θέλουν να κυριαρχήσουν στην τουρκική πατρίδα σε διάφορες πρωτεύουσες της Δύσης. Εξάλλου, το νησί της Κρήτης, το οποίο καταλήφθηκε με τετελεσμένα από την Ελλάδα πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κρατήθηκε αιχμάλωτο εντός των συνόρων του ελληνικού κράτους παρά την παράδοση άλλων βαλκανικών κρατών, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής πατρίδας και της Γαλάζιας Πατρίδας».
  6. «Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς έχει μείνει στο κενό, είναι ένα άδικο κεκτημένο που απόκτησε η Ελλάδα ως αποτέλεσμα της δημιουργίας μιας de facto κατάστασης διεκδικώντας δικαιώματα σε ολόκληρο το νησί».
  7. «Τονίζω το εξής για τον χάρτη μας που βρίσκεται στην ατζέντα στα ελληνικά ΜΜΕ: Είναι ξεκάθαρη δήλωση ότι θα σταθούμε ενάντια στις προκλητικές κινήσεις της Ελλάδας και την αλαζονική στόχευση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και ότι θα προστατεύσουμε την προγονική μας κληρονομιά που είναι στρατηγικής σημασίας για την Τουρκία».
  8. «Όπως είπε ο αρχηγός μας Bahceli: Για άλλη μια φορά φωνάζουμε σε όλο τον κόσμο ότι το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πώς να καταστρέψει την Αθήνα και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου. Τα τετελεσμένα μετά το 1913, 19, 47 θέτουν τις βάσεις σήμερα για την εξοπλιστική περιπέτεια της Ελλάδας στη Θάλασσα των Νήσων. Είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο τόσο η ιστορική ρίζα του ζητήματος όσο και η σημερινή de facto  κατάσταση. Για μια διαρκή ειρήνη και δίκαιη λύση στη Μεσόγειο»

Σε άλλες αναρτήσεις επίσης των Γκρίζων Λύκων, αναφέρει ότι: «Ο χάρτης των Εστιών των Ιδεαλιστών ενάντια στον χάρτη της Σεβίλλης» και δείχνει δελτίο της ΕΡΤ με τις αντιδράσεις στην Ελλάδα.

Όλες οι ειδήσεις

Συνεχίζεται το «ξήλωμα» της περιβαλλοντικής νομοθεσίας: Μειώνεται η προστασία για τις περιοχές Natura 2000 – Νομοσχέδιο με διαβούλευση «εξπρές»

Συνεχίζεται ο σάλος για τα Uber Files: Οι βίαιες μέθοδοι για να εδραιωθεί στην αγορά – Πώς εκτοξεύτηκε η εταιρεία

Αυτή είναι η πιο βίαιη ταινία που έχει σκηνοθετήσει ο Alfred Hitchcock: Ο σοκαριστικός φόνος και οι ενοχλητικές σκηνές

Τι πρέπει να κάνουμε για να μην κολλήσουμε κορονοϊό στις διακοπές: Συμβουλές από τη Ματίνα Παγώνη

χάρτεςΤουρκίαΝτεβλέτ Μπαχτσελίειδήσεις τώραγκρίζοι λύκοι