Κόσμος|12.07.2022 22:32

Uber: Ξεκάθαρη τοποθέτηση της Κομισιόν ζητά η Ελενα Κουντουρά

Newsroom

Την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αθέμιτη και παράνομη δραστηριότητα της UBER στην Ευρώπη σε βάρος του κλάδου των ταξί, με αφορμή τις αποκαλύψεις UBER Files, ζητά με παρέμβασή της στην Κομισιόν η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελενα Κουντουρά.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής με γραπτή ερώτησή της ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις για τη στάση που θα τηρήσει η Κομισιόν απέναντι στις αθέμιτες, αδιαφανείς και παράνομες πρακτικές της UBER στην Ευρώπη, που έβλαψαν τα συμφέροντα των οδηγών ταξί και των επιβατών και οδήγησαν σε μείωση των κρατικών εσόδων.

Στην ερώτησή της η κυρία Κουντουρά αναφέρθηκε στις αποφασιστικές ενέργειες που έγιναν στην Ελλάδα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το 2018 και τον τότε Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, για να μπει τέλος στις απαράδεκτες πρακτικές βίαιης και παράνομης επέκτασης των δραστηριοτήτων της πολυεθνικής UBER στη χώρα μας και για να προστατευτούν τα συμφέροντα των επαγγελματικών του κλάδου των ταξί και του επιβατικού κοινού.

Στην ερώτησή της ασκεί κριτική  στην Κομισιόν για την άρνησή της μέχρι σήμερα να αναγνωρίσει τους κινδύνους που επιφέρει μία απορρυθμισμένη αγορά ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό στο νέο Πλαίσιο Αστικής Κινητικότητας, αλλά και για τη στάση της να επιμένει σε περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς, που εξυπηρετεί  μόνο την μεγαλύτερη διείσδυση υπηρεσιών τύπου UBER.

Η Έλενα Κουντουρά ζητά από την Κομισιόν να τοποθετηθεί για το πώς θα προστατεύσει την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ευρώπη και πώς θα εξασφαλίσει ότι δεν θα υπονομευτεί στο μέλλον η λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και τα δικαιώματα των εργαζομένων από  την επανάληψη αντίστοιχων πρακτικών.

Ζητά τέλος από την Κομισιόν να απαντήσει εάν πρόκειται να αναθεωρήσει την πολιτική της για τις πλατφόρμες τύπου Uber και το ρόλο τους στο νέο πλαίσιο αστικής κινητικότητας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

NASA Live - Νέες εικόνες από το τηλεσκόπιο James Webb: «Μία μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα»

Κορονοϊός: Πάνω από 4 εκατομμύρια κρούσματα στην Ελλάδα - Ξεπέρασαν τους 109 οι διασωληνωμένοι

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν από την Τετάρτη οι αιτήσεις για 25.000 συνταξιούχους

Sisi-mania: Η ζωή της πριγκίπισσας Σίσσυ, της μακροβιότερης Αυτοκράτειρας της Αυστρίας, έρχεται στο Netflix και στη μεγάλη οθόνη

ειδήσεις τώραΈλενα ΚουντουράπλατφόρμαUberταξίσκάνδαλο