Κόσμος|15.07.2022 16:34

Ιβάνα Τραμπ: Η λαμπερή επιχειρηματίας που συνέδραμε στην επέκταση της οικογενειακής αυτοκρατορίας - Ο ρόλος και η φιλόδοξη ζωή

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP Images
AP Images
AP Images
AP Images
AP Images
AP Images

Η Ιβάνα Τραμπ, η οποία πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 73 ετών, ήταν μεταξύ άλλων μέλος της εθνικής ομάδας σκι, ένα λαμπερό μοντέλο, μια σκληροπυρηνική επιχειρηματίας που πρωταγωνίστησε στους κοσμικούς κύκλους της Νέας Υόρκης και στα πρωτοσέλιδα των αμερικανικών εφημερίδων για τη ζωή αλλά και τον «πικάντικο» χαρακτήρα της.

Παντρεμένη τέσσερις φορές, μία φορά με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον οποίο παρέμεινε παντρεμένη έως το 1992, υπήρξε η μητέρα τριών παιδιών, της Ιβάνκα, του Ντόναλντ Τζούνιορ και του Έρικ Τραμπ.

Από το 1995 έως το 1997, ήταν παντρεμένη με τον Ιταλό επιχειρηματία Riccardo Mazzucchelli, ο οποίος άρχισε να την φλερτάρει το 1991 μετά τον πολύκροτο χωρισμό της από τον Τραμπ. Αρχικά της έκανε πρόταση γάμου με ένα διαμάντι 10 καρατίων, σύμφωνα με το περιοδικό People και όσα αναφέρει η New York Post, αλλά εκείνη αρνήθηκε και του είπε, τελικά, το πολυπόθητο «ναι» τρία χρόνια αργότερα, όταν της πρόσφερε ένα ζαφείρι από τη Βιρμανία.

Είκοσι όμως μήνες μετά τον γάμο τους, το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους, καθώς οι δύο άνθρωποι διαφώνησαν για επαγγελματικούς λόγους. Όπως και με τον πολύκροτο γάμο της με τον Τραμπ, και αυτό το δραματικό διαζύγιό της παίχτηκε στα ταμπλόιντς με έναν ασταμάτητο πόλεμο λέξεων.

Τι ερευνούν οι Αρχές

Η αστυνομία αυτή την ώρα ερευνά εάν η Ιβάνα Τραμπ έπεσε από τις σκάλες στο σπίτι της στην East 64th Street, ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην The Post. Βρέθηκε στο κάτω μέρος της σκάλας και πιστεύεται ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή, αν και το ιατροδικαστικό γραφείο της πόλης θα καθορίσει την επίσημη αιτία θανάτου.

Το προσωπικό του κτιρίου ανακάλυψε το σώμα της γύρω στις 12:40 μ.μ. και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία. Η υγεία της Ιβάνα Τραμπ είχε επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, δήλωσε πηγή κοντά στην οικογένεια.

Ο Πάολο Αλαβιάν, ιδιοκτήτης του ιταλικού εστιατορίου Altesi’s που βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το αρχοντικό της Ιβάνα Τραμπ στο αριστοκρατικό Upper East Side του Μανχάταν, δήλωσε στην Daily Mail ότι είχε δειπνήσει μαζί του το βράδυ της Τετάρτης – την ημέρα πριν τον θάνατό της.

Η Ιβάνα φαινόταν ευδιάθετη, είπε, αλλά «έδειχνε ίσως λίγο κουρασμένη» και παρήγγειλε «πολύ, πολύ μικρή ποσότητα φαγητού» πριν πληρώσει το λογαριασμό της και επιστρέψει στο σπίτι της.

Το επόμενο πρωί, ενώ ανέβαινε τις σκάλες μέσα στο σπίτι της, η επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο υπέστη πιθανότατα καρδιακή ανακοπή. Βρέθηκε πεσμένη στο κάτω μέρος της σκάλας λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης από μια γυναίκα υπάλληλο, η οποία έφτανε για δουλειά, όταν ξεκλείδωσε την πόρτα και την είδε να κείτεται στο πάτωμα. Μόλις διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε, κάλεσε την αστυνομία.

Περιγράφοντας την τελευταία της βραδιά στο Altesi Ristorante, ο ιδιοκτήτης του δήλωσε στην US Sun: «Όπως πάντα με ρώτησε πώς τα πάω – πάντα μας στήριζε – και είχαμε μια φυσιολογική συζήτηση. Η υγεία της φαινόταν μια χαρά, αν και έδειχνε λίγο κουρασμένη, αλλά κατά τα άλλα ήταν εντάξει. Ήταν απλά ένας εξαιρετικός άνθρωπος – ήταν ένας πραγματικά πολύ καλός άνθρωπος».

Η επιχειρηματική δραστηριότητα

Η Ιβάνα λειτουργούσε στο παρασκήνιο στις επιχειρήσεις του άνδρα της. «Υπογράμμιζε την χλιδή. Αυτή επέλεξε το ροζ μάρμαρο και το λαμπερό μπρούτζο για τον Πύργο Τραμπ, στην 5η Λεωφόρο. Αν και επέμενε ότι ο άνδρας της ήταν το αφεντικό, ήταν επίσης ξεκάθαρο ότι ήταν από τους πιο στενούς εξ απορρήτων συνεργάτες του.Ήταν αυτή για παράδειγμα που τον συμβούλεψε να μπει στα καζίνο του Ατλάντικ Σίτι», αναφέρουν οι New York Times.

Η εμμονική με την λεπτομέρεια και εργασιομανής Ιβάνα συνέχισε την έντονη επιχειρηματική της δράση και μετά το πολύκροτο διαζύγιο τους το 1990. Ανέπτυξε την δική της σειρά ρούχων, κοσμημάτων και προιόντων ομορφιάς, τα οποία προωθούσε μέσω καναλιών teleshopping.

Ιβάνα ΤραμπΝτόναλντ ΤραμπΗΠΑειδήσεις τώραθάνατος