Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Η δεξιά λέει ότι δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία με τα Πέντα Αστέρια - Πιο κοντά στην παραίτηση ο Ντράγκι
NewsroomΜετά τη συνάντησή τους σήμερα στην Σαρδηνία, ο ηγέτης της Φόρτσα Ιτάλια Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, απέκλεισαν κάθε δυνατότητα συνέχισης της κυβερνητικής συνεργασίας με τα Πέντε Αστέρια.
Σε κοινό τους ανακοινωθέν υπογράμμισαν ότι οι «πεντάστεροι» είναι αφερέγγυοι και ότι η συμμετοχή της ιταλικής κεντροδεξιάς στην κυβέρνηση Ντράγκι μπορεί να συνεχιστεί μόνον υπό την προϋπόθεση να αποκλειστεί από την κυβερνητική αυτή συμμαχία το κίνημα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο.
Σύμφωνα με τους περισσότερους πολιτικούς αναλυτές, η θέση αυτή της ιταλικής κεντροδεξιάς, αυξάνει τις πιθανότητες οριστικής και αμετάκλητης παραίτησης του Ντράγκι από την πρωθυπουργία και προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών, πιθανώς το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
- Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Δεν βρέθηκαν επικίνδυνες ουσίες στα συντρίμμια - Όλες οι εξελίξεις για τον εντοπισμό των σορών
- Στο επίκεντρο επενδυτικών funds και κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών ο κλάδος τροφίμων - ποτών
- Τουρκικά ΜΜΕ: «Κόκκινη κάρτα» στην Ελληνική Ακτοφυλακή στο Αιγαίο
- Το σπαθί του Σκουρτανιώτη: Αποκαλύφθηκε κειμήλιο της επανάστασης μετά από δύο αιώνες
- Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: Οι ομοιότητες με δύο καταγγελίες από το 2020 - Τι λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
- Νέα προβλήματα στην τηλεματική του ΟΑΣΑ - Ξανά στο σκοτάδι πολλές στάσεις
- «Προσπαθήσαμε»: Φεύγει από τη Φουρνά η πολύτεκνη οικογένεια που είχε μετακομίσει για να ξαναδώσει ζωή στο χωριό
- Άνοιξε η ψηφοφορία για το νέο ευρώ - Το διπλό ελληνικό ενδιαφέρον