Guardian: To Brexit κόστισε στη Βρετανία τουλάχιστον 80 δισ. λίρες
NewsroomTo Brexit έχει κοστίσει στην οικονομία της Βρετανίας τουλάχιστον 80 δισ. λίρες μετά το δημοψήφισμα, σύμφωνα με εκτίμηση της Τράπεζας της Αγγλίας, ενώ σε ένα καταστροφικό σενάριο αποχώρησης χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να επιβληθεί έκτακτη περικοπή των επιτοκίων, γράφει ο Guardian.
Ο Γκέρτιαν Βλίγκε, μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας, δήλωσε ότι από το δημοψήφισμα τον Ιούνιο του 2016 η οικονομία έχει χάσει περίπου το 2% του ΑΕΠ σε σύγκριση με ένα σενάριο όπου δεν θα υπήρχαν σημαντικά εγχώρια οικονομικά γεγονότα.
Ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι η Βρετανία έχει χάσει περίπου 800 εκατομμύρια λίρες στερλίνες ανά εβδομάδα την περίοδο μετά το δημοψήφισμα καθώς η οικονομία της χώρας σταμάτησε σε μια εποχή που ο υπόλοιπος κόσμος κατέγραψε μία από τις ισχυρότερες επεκτάσεις του την περασμένη δεκαετία δεκαετία.
«Η ανάπτυξη της Βρετανίας τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ασθενέστερη από ό, τι θα περίμενε κανείς με βάση μόνο τις επιδόσεις της παγκόσμιας οικονομίας. Με βάση όσα συνέβησαν στον υπόλοιπο κόσμο, θα περίμενε κανείς ότι η ανάπτυξη της Βρετανίας θα επιταχυνόταν, αλλά στην πραγματικότητα επιβραδύνθηκε», ανέφερε.
- Σενάρια για προσωπικές διαφορές και αντίποινα πίσω από τον εμπρησμό στη Νέα Ιωνία - Τι εξετάζουν οι αρχές
- Θάνατος Μαζωνάκη: Ανοίγουν τα κινητά έξι προσώπων - Στο μικροσκόπιο δύο μήνες επικοινωνιών
- Θα βαριόταν κι ο Μαρουσάκης: Πόσες σερί μέρες βρέχει στο Τόκιο και ποιο ρεκόρ έσπασε
- Ο Ίαν ΜακΓιούαν στην Αθήνα - Οι επιλογές, τα λάθη και οι συνέπειες που σημάδεψαν τα βιβλία του