Κόσμος|20.07.2022 18:32

Βρετανία: Ρίσι Σουνάκ και Λιζ Τρας οι δύο τελικοί διεκδικητές της πρωθυπουργίας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ και η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην τελική ψηφοφορία για τη θέση του ηγέτη των Συντηρητικών της Βρετανίας που θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Όποιος επικρατήσει θα διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον και στην πρωθυπουργία της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Ρίσι Σουνάκ πήρε 137 ψήφους ενώ η Λιζ Τρας 113. Η Πένι Μορντό αποκλείστηκε από τον τελικό γύρο με 105 ψήφους.

Τα μηνύματα των 2 μονομάχων

Ο Σουνάκ,, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο λέει ότι είναι «ο μόνος υποψήφιος» που μπορεί να νικήσει τον Keir Starmer στις επόμενες εκλογές.

Η Λιζ Τρας, η υπουργός Εξωτερικών, εξέδωσε επίσης ένα μήνυμα με το οποίο ευχαριστεί τους υποστηρικτές της.

«Θα ήθελα επίσης να αποτίσω φόρο τιμής σε κάθε υποψήφιο που έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία. Καθένας από αυτούς έχει συνεισφέρει πάρα πολύ στο Συντηρητικό κόμμα και στη δημόσια ζωή. Είμαι ενθουσιασμένη που τώρα θα βγω στη χώρα για να υποστηρίξω στο Συντηρητικό κόμμα το νέο τολμηρό οικονομικό μου σχέδιο που θα μειώσει τους φόρους, θα αναπτύξει την οικονομία μας και θα απελευθερώσει τις δυνατότητες όλων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως πρωθυπουργός θα ξεκινήσω από την πρώτη μέρα, θα ενώσω το κόμμα και θα κυβερνήσω σύμφωνα με τις αξίες των Συντηρητικών», είπε και συνέχισε:

«Είμαι απίστευτα υπερήφανη που είμαι μέλος του Συντηρητικού και Ενωτικού Κόμματος και είμαι ενθουσιασμένη που θα περάσω τις επόμενες εβδομάδες αποδεικνύοντας σε όλα τα λαμπρά μέλη μας γιατί ακριβώς είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθώ του κόμματος και του μεγάλου μας έθνους».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπόρις Τζόνσονειδήσεις τώραΒρετανίαπρωθυπουργός