Κόσμος|25.07.2022 21:29

Ισπανία: Drones φρουρούν τις παραλίες και σώζουν άτομα από πνιγμό

Newsroom

Drones αξιοποιούνται στην Ισπανία για τη φύλαξη των παραλιών. Χάρη σε αυτό το καινοτόμο ναυαγοσωστικό σύστημα, ένα 14χρονο αγόρι σώθηκε από πνιγμό στη Βαλένθια. Η ναυαγοσωστική ομάδα πέταξε  σωσίβιο στον 14χρονο με το drone και στη συνέχεια τον περισυνέλλεξαν με τα jet ski.

«Όταν φτάσαμε είδαμε ένα παιδί σε πολύ κακή κατάσταση, χωρίς καθόλου ενέργεια για να συνεχίσει να επιπλέει, έτσι έστειλα ένα σωσίβιο» είπε χαρακτηριστικά ο Μιγκέλ Ανχελ Πεδρέρο, πιλότος του drone για λογαριασμό της General Drones.

«Λόγω των ισχυρών κυμάτων ήταν πολύπλοκη μανούβρα, τελικά όμως καταφέραμε να του δώσουμε το σωσίβιο και μπόρεσε να επιπλεύσει μέχρι να τον φθάσουν οι ναυαγοσώστες με jet ski» πρόσθεσε.

«Αυτά τα επιπλέον δευτερόλεπτα έχουν ζωτική σημασία σε ορισμένες περιπτώσεις και επιτρέπουν στις ομάδες διάσωσης να προσεγγίσουν τον άνθρωπο πιο ήρεμα και προσεκτικά», εξηγεί ο Μιγκέλ Ανχελ Πεδρέρο.

Η General Drones, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες αυτές, διαθέτει 30 πιλότους που φρουρούν 22 παραλίες της Ισπανίας για έκτακτα περιστατικά.

Δείτε το βίντεο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πνιγμόςdronesΙσπανίαναυαγοσώστες