Κόσμος|27.07.2022 22:54

Οι Ουκρανοί θέλουν πρωθυπουργό τον... Μπόρις Τζόνσον! Μαζεύουν υπογραφές και δίνουν το όνομά του σε δρόμους

Newsroom

Τι κι αν στη Βρετανία η δημοτικότητά του έχει φτάσει στα τάρταρα; Ο Βρετανός -για λίγο ακόμα καιρό καθώς παραιτήθηκε- πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον χαίρει άκρας εκτίμησης στην Ουκρανία.

Μάλιστα, 2.500 Ουκρανοί έχουν υπογράψει αίτηση σε ιστότοπο που ζητά να γίνει ο Μπόρις Τζόνσον, ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας σε ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης της υποστήριξης του προς τον ουκρανικό λαό.

Η αίτηση που απευθύνεται στον ουκρανό Πρόεδρο Βολοντμιρ Ζελένσκι απαριθμεί τα δυνατά σημεία του Τζόνσον ως εξής: «Παγκόσμια υποστήριξη στον Μπόρις Τζόνσον, σαφής θέση κατά της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, (και) σοφία στον πολιτικό, οικονομικό και νομικό τομέα».

Αν η αίτηση υπογραφεί από πάνω από 25.000 ανθρώπους ο Ζελένσκι θα χρειαστεί να απαντήσει στο αίτημα.

Δίνουν το όνομά του μέχρι και σε δρόμους

Μάλιστα, στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Ζακαρπάτσκα ένας δρόμος ονομάστηκε προς τιμήν του Τζόνσον.

Αλλά και στην πόλη Χουστ, οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν να οργανώσουν μια μεγάλης κλίμακας μετονομασία δρόμων στο πλαίσιο της αποκομμουνιστικοποίησης και ένας από τους δρόμους πήρε το όνομα του Τζόνσον.

Τον αποκαλούν «Johnsoniuk»

Είναι τόση η συμπάθεια που έχει λάβει ο Μπόρις Τζόνσον όπου οι το πρόσωπό του βρίσκεται σε πίνακες ζωγραφικής, τοιχογραφίες, ακόμη και τούρτες στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κίεβο.

Η λατρεία είναι τέτοια που ορισμένοι Ουκρανοί αποκαλούν στοργικά «Johnsoniuk»...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΒρετανίαΟυκρανίαΜπόρις ΤζόνσονΒολοντιμίρ Ζελένσκι