Κόσμος|28.07.2022 22:42

Αυστραλία: Το μυστήριο πίσω από τον θάνατο δύο αδελφών από τη Σαουδική Αραβία που η αστυνομία δεν μπορεί να λύσει

Newsroom

Νεκρές κάτω από ύποπτες συνθήκες βρέθηκαν στο σπίτι τους στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας δύο αδελφές από τη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για τις Asra Abdullah Alsehli, 24 ετών, και Amaal Abdullah Alsehli, 23 ετών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν στον πρώτο όροφο του σπιτιού τους στις 7 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ντετέκτιβ Claudia Allcroft, πιστεύεται ότι οι δύο νεαρές γυναίκες πέθαναν στις αρχές του περασμένου Μαΐου – σχεδόν έναν μήνα πριν οι σοροί τους ανακαλυφθούν, σε κατάσταση ακραίας αποσύνθεσης από την αστυνομία. «Οι ντετέκτιβ ενδιαφέρονται να μιλήσουν με οποιονδήποτε μπορεί να έχει δει ή να έχει πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις των γυναικών αυτών τις ημέρες και τις εβδομάδες πριν από τον θάνατό τους», σημείωσε η ίδια ενώ η αιτία θανάτου των δύο αδελφών δεν έχει ακόμη καθοριστεί από τις αρχές. Ταυτόχρονα, η αστυνομία δεν γνωρίζει με τι ασχολούνται οι δύο γυναίκες. «Ελπίζουμε ότι κάποιος μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει τους ερευνητές μας, ενδεχομένως κάποιος που γνώριζε τις αδελφές και μπορεί να έχουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις τους πριν από τον θάνατό τους», δήλωσε η ντετέκτιβ, η οποία πρόσθεσε ότι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας τους επικοινώνησε με την αστυνομία στα μέσα Μαρτίου. «Πίστευε ότι υπήρχαν τρόφιμα που είχαν αφεθεί έξω στους κοινόχρηστους χώρους και επικοινώνησε με την αστυνομία καθώς ανησυχούσε», ανέφερε η Allcroft, η οποία συμπλήρωσε ότι οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με τους αστυνομικούς τότε, «φαίνονταν καλά» και δεν χρειάστηκε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Πώς βρέθηκαν οι σοροί των αδελφών από τη Σαουδική Αραβία

Οι Amaal και Asra βρέθηκαν νεκρές σε ξεχωριστά κρεβάτια. Είχαν καθυστερήσει την κατάθεση του ενοικίου τους για ένα μήνα και, έξω από την πόρτα του σπιτιού τους συσσωρευόταν η αλληλογραφία τους. Η αστυνομία δήλωσε, κατά τη διάρκεια της αρχικής έρευνας, ότι τα πτώματα των δύο αδελφών βρίσκονταν εκεί για αρκετό καιρό ενώ δεν έφεραν σημάδια τραυματισμού, και στο σπίτι δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης της πόρτας. Η Daily Mail Australia αναφέρει ότι οι δύο αδελφές έφυγαν από τη Σαουδική Αραβία χωρίς την οικογένειά τους το 2017, στην ηλικία των 18 και 19 ετών αντίστοιχα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρανεκρέςαδερφέςΣαουδική ΑραβίαΑυστραλία