Κόσμος|28.07.2022 18:09

Ζαχάροβα για τη φωτογράφηση του ζεύγους Ζελένσκι στη Vogue: «Απελπιστικά σάπια»

Newsroom

Η φωτογράφιση του ζεύγους Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την αμερικανική Vogue την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται προκάλεσε ποικίλα σχόλια, μάλιστα εξ αυτών μάλιστα άκρως χλευαστικά. Ένα από αυτά ήταν της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα.

Απελπιστικά σάπια

Η τελευταία δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως απελπιστικά σάπια εικόνα τη φωτογράφιση του ζεύγους από τη διάσημη φωτογράφο Άννι Λάιμποβιτς.

«Έχετε παρατηρήσει πώς τα δυτικά μέσα προωθούν τη γυναίκα του Ζελένσκι; Επίσκεψη στις ΗΠΑ, εξώφυλλα περιοδικών, φωτογραφίσεις στο bunker. Ακόμη και ο πρόεδρος της Ουκρανίας δίνει πλέον συνεντεύξεις με φόντο τη γυναίκα του» είπε αρχικά.

«Ο λόγος είναι μπανάλ – ο Ζελένσκι έχει κουράσει, το διεθνές κοινό δεν τον ακούει πια, τον βαρέθηκαν. Ο ‘πόρος’ που λέγεται Ζελένσκι έχει εξαντληθεί εντελώς, η εικόνα είναι απελπιστικά σάπια, επομένως δεν σερβίρεται πλέον χωρίς καρύκευμα. Τώρα το πολιτικό μενού στο πιάτο ονομάζεται ‘Ζελένσι υπό τη Ολένα’» πρόσθεσε η Ρωσίδα αξιωματούχος στο λογαριασμό της στο Telegram. 

Αλλά και η Αμερικανίδα βουλευτής των Ρεπουμπλικανών Λόρεν Μπόεμπερτ είπε για την ουκρανική ηγεσία: «Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν είμαστε παρά ένα μάτσο κορόιδα».

Το ζεύγος μεταξύ άλλων, ποζάρει στη Vogue αγκαλιασμένο σε ένα τραπέζι, ενώ σε μια άλλη φωτογραφία η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας φαίνεται να βρίσκεται σε ένα κτίριο με προμήθειες με τον σύζυγό της από πίσω.

Σε άλλη εικόνα, η Ολένα Ζελένσκα ποζάρει ανάμεσα στα απομεινάρια του κατεστραμμένου Antonov An-225 Mriya (μέχρι πρόσφατα βαρύτερου αεροπλάνου στον κόσμο) ανάμεσα σε στρατιώτες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φωτογράφισηΟυκρανίαΜαρία Ζαχάροβαειδήσεις τώραπόλεμοςΒολοντιμίρ Ζελένσκι