Κόσμος|31.07.2022 12:00

Ουκρανικό drone χτύπησε το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας - 6 τραυματίες και παραδοχή της Μόσχας για πλήγμα

Newsroom

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε την έδρα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που βρίσκεται στη Σεβαστούπολη, δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης Μιχαήλ Ραζβοζάεφ στο κανάλι του στο Telegram.

«Σήμερα νωρίς το πρωί οι "Ουκροναζί" αποφάσισαν να μας χαλάσουν την Ημέρα του Ναυτικού. Άγνωστο αντικείμενο χτύπησε τον προαύλιο χώρο του αρχηγείου του στόλου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία είναι drone. Τραυματίστηκαν πέντε άτομα, είναι υπάλληλοι του αρχηγείου στόλου, δεν υπήρξαν θάνατοι. Παρασχέθηκε βοήθεια σε όλους. Οι συνθήκες διερευνώνται, έγραψε.

Η υπηρεσία Τύπου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας είπε ότι ένας εκρηκτικός μηχανισμός χαμηλής ισχύος τοποθετημένος σε αυτοσχέδιο drone εξερράγη στην αυλή του αρχηγείου. Άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη διασπορά θραυσμάτων γυαλιού σε ένα από τα δωμάτια.

Αργότερα, ο Ραζβοζάεφ διευκρίνισε ότι έξι ατομα τραυματίστηκαν, οι δύο πιο σοβαρά αλλά δεν κινδυνεύουν, ενώ οι υπόλοιποι είχαν ελαφρά τραύματα. Όλοι τους λαμβάνουν την απαραίτητη βοήθεια.

Όλοι οι εορτασμοί προς τιμήν της εθνικής Ημέρας του Ναυτικού της Ρωσίας έπρεπε να ακυρωθούν λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, πρόσθεσε ο κυβερνήτης. «Σας ζητώ να παραμείνετε ήρεμοι και να μείνετε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο», κατέληξε.

Σύμφωνα με τη γερουσιαστή της Κριμαίας Όλγα Κοβιτίδη, η επίθεση στο αρχηγείο δεν πραγματοποιήθηκε από το εξωτερικό, αλλά από το έδαφος της πόλης. Σημείωσε ότι το περιστατικό θεωρείται τρομοκρατικό χτύπημα και ήδη αναζητούνται οι οργανωτές του.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ρωσικές αρχές κάνουν λόγο για τέτοιο πλήγμα από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πόλεμοςΡωσίαdroneειδήσεις τώραΟυκρανία