Κόσμος|07.08.2022 20:12

ΗΠΑ: Αφαίρεσαν όγκο σε μέγεθος αυγού από τη γνάθο 9χρονου ελληνικής καταγωγής

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
o Δημήτρης Πιστούρης/twitter
o Δημήτρης Πιστούρης/twitter
o Δημήτρης Πιστούρης/twitter

Όγκο σε μέγεθος αυγού αφαίρεσαν από τη γνάθο ενός 9χρονου αγοριού ελληνικής καταγωγής οι γιατροί στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη New York Post, το χειρουργείο διήρκησε οκτώ ώρες, με τους γιατρούς να τοποθετούν στη γνάθο του 9χρονου τμήμα του οστού της περόνης.

Ο Δημήτρης Πιστούρης ανέπτυξε έναν σπάνιο όγκο κάτω από τη γνάθο του, με αποτέλεσμα να απειλείται με μόνιμη παραμόρφωση.

«Τα παιδιά σπάνια παρουσιάζουν αυτόν τον τύπο όγκου», δήλωσε ο Hirsch, ο πρόεδρος της στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής στο νοσοκομείο Northwell’s Lenox Hill στο Μανχάταν.

«Όταν βλέπουμε έναν τέτοιο όγκο, είναι συνήθως μικρός. Ήταν ο μεγαλύτερος που έχουμε δει σε παιδιά», πρόσθεσε στην συνέχεια, ενώ η μητέρα του αγοριού ανέφερε ότι ο όγκος είχε το μέγεθος ενός αυγού.

Έτσι, οι γιατροί αφαίρεσαν τον όγκο και πήραν ένα τμήμα του οστού της περόνης στο κάτω δεξιό πόδι του παιδιού, για να αντικαταστήσουν το μέρος της δεξιάς γνάθου, όπου εμφανίστηκε ο όγκος.

«Ήμουν πολύ νευρικός όταν έκανα το χειρουργείο, τρόμαξα. Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα» δήλωσε ο 9χρονος. 

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, πλέον το παιδί έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και μπορεί να ξεκινήσει κανονικά δραστηριότητες, όπως τρέξιμο ή κολύμπι.

Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί να επισκεφθεί αρκετές φορές το νοσοκομείο, γιατί χρειάζεται να γίνει ανάπλαση των δοντιών του και θα πάρει πολύ καιρό, επειδή είναι σε μια ευαίσθητη ηλικία, όπου ο οργανισμός του αναπτύσσεται ακόμα.

χειρουργείοειδήσεις τώραόγκοςΗΠΑ