Κόσμος|01.08.2022 20:11

Πόσοι άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Τι λέει ο υπουργός Εσωτερικών στο OPEN

Newsroom

Στον αριθμό των νεκρών αμάχων κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στέκεται ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι, μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Αδαμαντία Λιόλιου.

Τι λέει αποκλειστικά στο OPEN ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας

«Σύμφωνα με τα στα στοιχεία της αστυνομίας, 5.000 άμαχοι. Αλλά εγώ λέω αυτόν τον αριθμό με βάση μόνο την ταυτοποίηση σορών, με βάση τις εκταφές, τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών ερευνών για αμάχους που σκοτώθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας. Αυτός ο αριθμός βέβαια δεν είναι ακριβής. Καταλαβαίνουμε ότι ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερος. Δεν έχουμε πρόσβαση στις κατεχόμενες περιοχές και καταλαβαίνουμε ότι μόνο στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν δεκάδες χιλιάδες άμαχοι», σημείωσε.

Όσον αφορά την πυραυλική επίθεση στο κέντρο της πόλης Βίνιτσα, ο κ. Μοναστίρσκι τόνισε: «Μπορώ να πω ότι έγινε εγκληματική ενέργεια. Τις συνέπειες του τρομερού χτυπήματος και της φοβερής τραγωδίας, εσείς ειδικά η ίδια τα είδατε, τα αποτελέσματα ήταν ότι η μικρή Λίζα και άλλα παιδιά που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε αυτή την τραγωδία. Ήδη ξέρουμε ποιος έκανε το έγκλημα, ποιος σήκωσε τα αεροπλάνα, με ποιου εντολή απογειώθηκαν, ξέρουμε το πλήρωμα του αεροπλάνου και αυτά τα πρόσωπα θα λογοδοτήσουν».

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πόλεμοςνεκροίειδήσεις τώραΟυκρανίαυπουργός Εσωτερικών