Κόσμος|04.08.2022 13:00

Μεξικό: Εκτέλεσαν έναν ακόμη δημοσιογράφο μέσα σε μπαρ

Newsroom

Ένας ακόμη δημοσιογράφος έπεσε χθες νεκρός στο Μεξικό μέσα σε μπαρ από πυρά ομάδας ενόπλων. Μαζί του σκοτώθηκαν και άλλα τρία άτομα. 

Ειδικότερα, ο Ερνέστο Μέντες, διευθυντής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Tu Voz και επιχειρηματίας, έπεσε νεκρός μέσα σε μπαρ, όπως και άλλοι τρεις άνθρωποι, από πυρά αγνώστων, στη Σαν Λουίς δε λα Πας, στην πολιτεία Γουαναχουάτο, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές. Άλλο ένα θύμα επέζησε, βαριά τραυματισμένο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, τον Λουίς Χεράρδο Σάντσες. Η Γουαναχουάτο είναι μία από τις πολιτείας που πλήττονται σοβαρά συμμορίες.

Είχε δεχθεί απειλές

«Ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε μπαρ που ανήκε στην οικογένεια του Μέντες», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Άρθρο 19. Ο Ερνέστο Μέντες είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του, πρόσθεσε η ΜΚΟ.

Το μεξικανικό παράρτημα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontieres, RSF) ζήτησε από τις αρχές να μην αποκλείσουν κανένα σενάριο, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας η δολοφονία του Ερνέστο Μέντες να οφειλόταν στη δημοσιογραφική δουλειά του θύματος.

Σημειώνεται, ότι από την αρχή της χρονιάς έχουν δολοφονηθεί 13 δημοσιογράφοι στη χώρα. Τουλάχιστον 150 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δράστες έμειναν ατιμώρητοι. Τα θύματα δολοφονήθηκαν κατά κύριο λόγο στις πολιτείες που πλήττονται περισσότερο από τη βία των καρτέλ. 

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ