Κόσμος|15.02.2019 23:46

Απειλές Ερντογάν για νέες απαγωγές γκιουλενιστών από χώρες εξωτερικού (vid)

Newsroom

Νέες απειλές από Ερντογάν ότι οι μυστικές υπηρεσίες του θα…πακετάρουν κι άλλους γκιουλενιστές από τις χώρες που κρύβονται και θα τους φέρουν πίσω στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, σε συνέντευξή του απόψε στα κανάλια ATV και A Haber, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ που δεν εκδίδουν τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ παράλληλα προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς τις χώρες που έχουν βρει καταφύγιο γκιουλενιστές, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, ότι επέρχονται κι άλλες… απαγωγές γκιουλενιστών.

«Παρακολουθούμε από κοντά το θέμα της επιστροφής τους και ήδη κάποιους τους έχουμε ‘πακετάρει’. Κι έρχονται κι άλλα πακέτα… Το παρακολουθούμε το θέμα από κοντά», είπε με νόημα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην υπόθεση ενός Τούρκου αστυνομικού διευθυντή, που προσπάθησε να διαφύγει στα ελληνικά νησιά, αλλά τελικά συνελήφθη στην Τουρκία. «Προσπάθησε κι ένας διεφθαρμένος αστυνομικός διευθυντής να διαφύγει. Πιθανότατα προς τα ελληνικά νησιά. Στο τέλος πιάστηκε κι αυτός», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος κατηγόρησε κάποιες χώρες που είναι σύμμαχοι ότι δεν συνεργάζονται, παρόλο που η ίδια η Τουρκία έχει εξαρθρώσει τη ρίζα των γκιουλενιστών.

«Έχουμε εξολοθρεύσει τη ρίζα τους και συνεχίζουμε να τους εξολοθρεύουμε. Έχουμε εξαρθρώσει και τα πλοκάμια τους. Αλλά οι σύμμαχοί μας δεν κάνουν αυτό που χρειάζεται δυστυχώς. Ας μην το κάνουν. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Θα εξακολουθούμε να τους ξετρυπώνουμε. Μέσα στη στρατο-χωροφυλακή, στην αστυνομία, στο στρατό, στο κράτος… Όπου και αν είναι… Θα πηγαίνουμε κατά πάνω τους.

Να, τώρα βλέπετε, βρισκόμαστε παραμονές εκλογών και πάλι ‘φυτρώνουν’ από παντού.», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δικαιολογώντας το νέο μπαράζ συλλήψεων που πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλη τη χώρα.

Ταγίπ ΕρντογάνΦετουλάχ Γκιουλέν