Κόσμος|22.08.2022 21:42

ΗΠΑ: Έδιωξαν παιδί ομόφυλου ζευγαριού από το νηπιαγωγείο - O τρόπος ζωής των γονιών του «δεν ήταν συμβατός με τις αρχές του σχολείου»

Newsroom

Νέο σχολείο για την 5χρονη κόρη του αναγκάζεται να αναζητήσει ένα ομόφυλο ζευγάρι στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, καθώς όπως πληροφορήθηκαν «ο τρόπος ζωής τους» δεν είναι συμβατός με όσα πρεσβεύει το σχολείο. 

Η Έμιλι και η Τζένι Πάρκερ είχαν έγγραψει την 5χρονη κόρη τους, Ζόι,  στο σχολείο Bible Baptist Academy. Μόλις δύο μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς κλήθηκαν στο γραφείο του διευθυντή, ο οποίος του γνωστοποίησε πως θα πρέπει να βρουν άλλο σχολείο. 

«Μας κάλεσαν στο στο γραφείο του διευθυντή και μας ενημέρωσαν πως η Ζόι δεν μπορούσε να συνεχίσει πλέον, λόγω των επιλογών στον τρόπο ζωής μας» είπε χαρακστηριστικά η 31χρονη Τζένιφερ Πάρκερ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο γυναίκες  ενημερώθηκαν πως το  Bible Baptist Academy  «ως θρησκευτικό σχολείο, διδάσκει στους μαθητές του πως ο γάμος γίνεται μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας».

Το σχολείο σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως «είναι δεσμευμένο στη διδασκαλία και τον τρόπο ζωής των Γραφών. Είμαστε αφοσιωμένοι να παράσχουμε ένα περιβάλλον που συνάδει με τις πεποιθήσεις μας. Όσον αφορά τις προσωπικές σχέσεις, θεωρούμε πως είτε πρόκειται για δεσμό είτε για γάμο, θα πρέπει να συνάπτεται μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας».

Μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, ευτυχώς πολλά νηπιαγωγεία προσέγγισαν την οικογένεια και προσέφεραν μια θέση  στις τάξεις τους στο 5χρονο κοριτσάκι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΗΠΑνηπιαγωγείοομόφυλα ζευγάρια