Κόσμος|15.08.2022 23:29

Για έναν κρύο χειμώνα λόγω της έλλειψης φυσικού αερίου προειδοποιεί τους Ουκρανούς ο δήμαρχος του Κιέβου - «Ετοιμάστε ζεστές κουβέρτες»

Newsroom

Το Κίεβο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν κρύο χειμώνα λόγω έλλειψης φυσικού αερίου, δήλωσε σε συνέντευξή του ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο.

Ο πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας και δήμαρχος του Κιέβου δήλωσε ότι δεν θέλει να καθησυχάσει τους κατοίκους ότι «όλα θα πάνε καλά» και τόνισε ότι υπάρχουν «σκληρές πραγματικότητες» στη χώρα.

Είπε ότι θα υπάρχει φυσικό αέριο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας και δεν θα αυξηθεί η τιμή του, αλλά οι κάτοικοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ένα διαφορετικό χειμώνα.

Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να κρατήσουμε τα σπίτια ζεστά

«Η χώρα μας έχει ανάγκη από την ασφάλεια και την ασφάλεια των πολιτών: Αυτή είναι η προσδοκία. Αλλά δεν αποκλείουμε ότι μπορεί να υπάρξουν τρομοκρατικές ενέργειες, επιθέσεις σε αγωγούς και πρατήρια φυσικού αερίου. Λαμβάνουμε υπόψη μας και αυτό το σενάριο. Αγοράσαμε γεννήτριες, καύσιμα για αυτές τις γεννήτριες. Πρώτα απ' όλα, θα πάνε σε νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και αδύνατο, το οποίο εξαρτάται από εμάς, για να κρατήσουμε τα σπίτια ζεστά» υπογράμμισε ο Κλίτσκο.

Τέλος, προέτρεψε τους Ουκρανούς που ζουν στο Κίεβο να ετοιμάσουν ζεστές κουβέρτες και ρούχα στο σπίτι και να είναι προετοιμασμένοι για θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις κανονικές, γύρω στους 18-19C.

φυσικό αέριοΟυκρανίαειδήσεις τώρα