Κόσμος|15.08.2022 22:51

Αερομαχία στα σύνορα της Ρωσίας: Ρωσικό μαχητικό συνόδευσε βρετανικό αεροσκάφος - «Παραβίασε τον εναέριο χώρο»

Newsroom

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι βρετανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος παραβίασε τα εναέρια σύνορα της Ρωσίας κοντά στο Ακρωτήριο Σβιατόι Νος, που βρίσκεται μεταξύ της Θάλασσας Μπάρεντς και της Λευκής Θάλασσας, της θάλασσας νότια της Θάλασσας Μπάρεντς.

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος ανάγκασε το βρετανικό αεροσκάφος να βγει έξω από τον ρωσικό εναέριο χώρο, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Επεισόδιο και στη Μαύρη Θάλασσα

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδιο μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας είχε γίνει και στην Μαύρη Θάλασσα όταν ρωσικό πολεμικό σκάφος, έριξε προειδοποιητικές βολές κατά του βρετανικού αντιτορπιλικού HMS Defender καθώς εισήλθε σε ρωσικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το βρετανικό αντιτορπιλικό εξήλθε άμεσα από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας. «Το αντιτορπιλικό προειδοποιήθηκε ότι θα γίνει χρήση όπλων, έναν παραβίαζε τα σύνορα της Ρωσίας. Δεν αντέδρασε στην προειδοποίηση», αναφέρει το πρακτορείο Interfax.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του στην πρέσβειρα της Βρετανίας στη Μόσχα, Ντέμπορα Μπρόνερτ, για το περιστατικό με το βρετανικό αντιτορπιλικό Defender στη Μαύρη Θάλασσα, τις ενέργειες του οποίου η Μόσχα χαρακτήρισε «προκλητικές», διαμηνύοντας της ότι σε περίπτωση που επαναληφθούν παρόμοιες προκλήσεις, την όλη ευθύνη για τις οποιεσδήποτε συνέπειες θα τη φέρει η Βρετανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΒρετανίαΡωσία