Κόσμος|18.08.2022 16:05

Η Ουγγαρία επιδιώκει αμυντική συνεργασία με την Τουρκία

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Laszlo Palkovic, υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας της Ουγγαρίας, δήλωσε ότι η Ουγγαρία αποφάσισε να προβεί στην παραγωγή στρατιωτικού υλικού με τη συμπερίληψη ξένων τεχνολογικών εταίρων. Ο Ούγγρος υπουργός είχε συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Μουσταφά Βαράνκ, για να συζητήσουν τη διμερή αμυντική συνεργασία τη Δευτέρα στην Άγκυρα.

Η παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης με τέσσερις τροχούς θα είναι ένα από τα μεγάλα μελλοντικά έργα που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, πρόσθεσε ο Πάλκοβιτς. «Συζητήσαμε τις τεχνικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με αυτό το έργο στις συνομιλίες μας τη Δευτέρα», είπε ο Πάλκοβιτς.

Ο Ούγγρος υπουργός είπε επίσης ότι η Ουγγαρία επιθυμεί να διευρύνει τη διμερή αμυντική συνεργασία και στην κατασκευή drones και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.  «Η Τουρκία είναι ηγέτης στην παραγωγή αυτού του είδους εξοπλισμού», σημείωσε ο Πάλκοβιτς. «Σύμφωνα με τα σχέδια, η παραγωγή θα ξεκινήσει ως μέρος κοινοπραξίας στο Kaposvar», είπε.

Ο Πάλκοβιτς υποστήριξε επίσης ότι η Ουγγαρία επεδίωξε την κατασκευή συστημάτων ηλιακών πάνελ και άλλων εξαρτημάτων που θα συμπληρώνουν το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας. «Θα θέλαμε να πείσουμε τις τουρκικές εταιρείες να παράγουν τέτοια εξαρτήματα και ηλιακά πάνελ στην Ουγγαρία», είπε.

Ουγγαρίαειδήσεις τώραΤουρκία