Κόσμος|19.08.2022 20:13

Κλείνει ξανά τη στρόφιγγα φυσικού αερίου στην Ευρώπη ο Πούτιν - Εκτός λειτουργίας ο Nord Stream 1 για επισκευές

Newsroom

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1, o οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Ευρώπη υποθαλάσσια μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, θα διακόψει τη λειτουργία του από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου για επισκευές, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκευών, θα ξαναρχίσουν οι ροές των 33 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως, αναφέρεται στην ανακοίνωση της.

Ήδη, οι κινήσεις της Μόσχας γύρω από τη λειτουργία του εν λόγω αγωγού έχουν προκαλέσει ανησυχία και αναταραχές στη Δύση. Ο αγωγός έχει διακόψει ξανά, λόγω εργασιών συντήρησης, τη λειτουργία του πυροδοτώντας αντιδράσεις από πολλές χώρες που κατηγόρησαν τη Ρωσία για ενεργειακό εκβιασμό.

Η Gazprom ανέφερε επανειλημμένα πως για τη διακοπή λειτουργίας ευθυνόταν η Siemens Energy, κάνοντας λόγο για μια χαλασμένη τουρμπίνα, η παράδοση της οποίας, υποστήριξε η ρωσική πετρελαϊκή, δεν ήταν σύμφωνη με τη σύμβαση. Η Κομισιόν, ωστόσο, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εφευρίσκει δικαιολογίες για να εκβιάζει μέσω της παροχής φυσικού αερίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΡωσίαφυσικό αέριοGazprom