Κόσμος|05.09.2022 16:21

Κιργιστάν: Έφτασε η εποχή για την παραγωγή του παραδοσιακού ποτού Kumis - Εικόνες από τη διαδικασία

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press

Ψηλά στα βουνά Τιεν Σαν στο Κιργιστάν, τέτοια εποχή η παρασκευή του παραδοσιακού kumis έχει την τιμητική της.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής, που παραδοσιακά παράγεται από γάλα φοράδας ή γαϊδούρας.

Για αιώνες, οι νομάδες των στεπών της Κεντρικής Ασίας βασίζουν τη διατροφή τους και μέρος της επιβίωσής τους σε αυτό το ποτό.

Στη σύγχρονη ελεγχόμενη παραγωγή, η αρχική ζύμωση διαρκεί δύο έως πέντε ώρες σε θερμοκρασία περίπου 27 βαθμών Κελσίου. Το τελικό προϊόν περιέχει μεταξύ 0,7 και 2,5% αλκοόλ.

Οι γνώστες του ποτού λένε ότι στην κοιλάδα Suusamyr παράγεται το καλύτερο kumis της περιοχής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

γάλαειδήσεις τώραΑσία