Κόσμος|05.09.2022 20:00

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι γκιουλενιστές ετοιμάζουν προβοκάτσια μέσω Ελλάδας για να ρίξουν τον Ερντογάν

Μαρία Ζαχαράκη

Με τίτλο «Οι σε αδράνεια ομάδες της FETO (γκιουλενιστές) εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ενεργοποιήθηκαν ξανά για να επιτεθούν στην Τουρκία» δημοσιεύεται άρθρο στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Τουρκιγέ», στο οποίο υποστηρίζεται ότι η κλιμακούμενη ένταση με την Ελλάδα αφύπνισε τους γκιουλενιστές εντός Τουρκίας, οι οποίοι ετοιμάζουν επίθεση κατά της κυβέρνησης της Άγκυρας και του Ερντογάν χρησιμοποιώντας την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται: «Υπάρχει λόγος για αυτό που συμβαίνει και την κλιμακούμενη ένταση. Αυτό που μου ψιθύρισαν στο αυτί τις προάλλες ήταν αρκετά τρομακτικό. Έλαβα πληροφορία ότι η πρώτη επίθεση (των γκιουλενιστών) έχει προγραμματιστεί να έρθει μέσα από την Τουρκία. Η επίθεση που θα ‘σπάσει τα σκοινιά’ στην ένταση, που σκόπιμα έχει κλιμακώσει η ελληνική πλευρά. Το σχέδιο είναι το εξής:

Για παράδειγμα, (οι γκιουλενιστές μέσα στις ΤΕΔ) θα μπορούσαν να καταρρίψουν ένα ελληνικό αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μιας αερομαχίας, ή ‘κατά λάθος’ θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν στρατιωτικά κτίρια που χτίστηκαν στα νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών και να πυροβολήσουν Έλληνες στρατιώτες. Αυτή η πρόκληση θα εξυπηρετούσε στο να επιβεβαιωθεί η αντίληψη που επικρατεί στη Δύση (βάσει ελληνικών πηγών), ότι ‘η Τουρκία προκαλεί’. Οι δύο ηγετικές φυσιογνωμίες της τουρκικής αντιπολίτευσης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και η Μεράλ Ακσενέρ, θα χρησιμοποιήσουν αυτή την κατάσταση εναντίον της κυβέρνησης και θα λειτουργήσουν ως εκπρόσωποι των ΗΠΑ και της Δύσης ως συνήθως, ώστε η κυβέρνηση Ερντογάν να πολιορκείται τόσο από μέσα όσο και από έξω.

Δείτε τι θα συμβεί ενόσω η Τουρκία θα απασχολείται με το κράτος - πιόνι που λέγεται Ελλάδα: Οι ΗΠΑ θα επέμβουν και θα αρπάξουν την Τουρκία από τα χέρια για να σταματήσουν τη σύγκρουση. Έτσι, θα αποκλειστεί η Τουρκία που ‘τολμά’ να κάνει γεωτρήσεις για κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Το φυσικό αέριο από το κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ θα μεταφερθεί στη Δύση μέσω Τουρκίας χωρίς καμία προμήθεια, τερματίζοντας έτσι την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο. Μετά την εκδίωξη του Ερντογάν εξαιτίας αυτών των ‘αποτυχιών’, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για το φρικιό που ονομάζεται Συμμαχία του Έθνους με επικεφαλής τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ή μια ανάλογη μαριονέτα, με την οποία σχεδιάζουν να τον αντικαταστήσουν. Η ΤΔΒΚ θα προσαρτηθεί στο Ε/Κ τμήμα της ΤΔΒΚ υπό την πίεση της ξεπουλημένης αντιπολίτευσης που έχει γίνει το σκυλί των Ε/Κ εντός της ΤΔΒΚ».

Τι πρέπει να κάνει η Τουρκία;

Ο αρθρογράφος της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας, Φουάτ Ουγούρ, απαντά ότι ο πόλεμος πρέπει να είναι η ύστατη λύση, ειδικά γιατί η Τουρκία θα έχει να κάνει με τις ΗΠΑ και τη Δύση. «Ο ορθολογισμός επιτάσσει ο πόλεμος να είναι πάντα η ύστατη λύση. Η Τουρκία δεν πρέπει να εξαπατηθεί. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή τετελεσμένου γεγονότος μέσω των σε αδράνεια ομάδων της FETO. Ο πόλεμος είναι μια πολυμερής διακρατική κρίση και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με τις ΗΠΑ και τη Δύση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνπροβοκάτσιαειδήσεις τώραγκιουλενιστέςΤουρκίατουρκικά ΜΜΕΦετουλάχ Γκιουλέν