Κόσμος|06.09.2022 19:00

Η Ινδονησία βυθίζεται – Η καθημερινότητα των κατοίκων που μένουν πίσω βλέποντας τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press

Οι ωρυζώνες έχουν βυθιστεί. Οι καρύδες και τα φυτά τσίλι που πλημμύρισαν με αλμυρό νερό είναι όλα νεκρά. Οι ιχυόσκαλες των αγροτών καταρρέουν και η στάθμη του νερού έχει ανέβει τόσο, που τα ψάρια κολυμπούν πάνω από τα δίχτυα. Σκουπίδια μεταφέρονται από τις παλίρροιες και επιπλέουν μέσα και έξω από τα σπίτια των οποίων οι πόρτες δεν μπορούν πλέον να κλείσουν.

Στη βόρεια ακτή της κεντρικής Ιάβας στην Ινδονησία τα χωριά πλήττονται σκληρά καθώς η άνοδος της στάθμης της θάλασσας είναι μία από τις πολλές, καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Οι κάτοικοι «υπερυψώνουν» τις εισόδους των σπιτιών τους με τσιμέντο ή χώμα σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν το εσωτερικό τους στεγνό. Άλλοι, μπορούν να προσεγγίσουν τις οικείες τους μόνο όταν η παλίρροια είναι χαμηλή, ή μένουν παγιδευμένοι μέσα για ώρες.

Οι πρώτοι κλιματικοί μετανάστες έχουν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή αναζητώντας μέρη πιο ξηρά, και σε υψηλότερα σημεία. Άλλοι, ωστόσο, παραμένουν στα πλημμυρισμένα χωριά τους – είτε από επιλογή, είτε γιατί δεν διαθέτουν τα χρήματα για να μετακινηθούν. Στα χωριά Mondoliko και Timbulsloko, οι φωτογράφοι του Associated Press απαθανάτισαν την καθημερινότητα των κατοίκων που έμειναν πίσω, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούν για να ζήσουν, εν μέσω αλλεπάλληλων πλημμυρών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ