Κόσμος|08.09.2022 10:21

Έκαψαν αυτοκίνητο Έλληνα διπλωμάτη στο Βερολίνο - Η ανάληψη ευθύνης και η ανακοίνωση

Newsroom

Εμπρησμός αυτοκινήτου Έλληνα διπλωμάτη, σημειώθηκε προ ολίγων μερών στο Βερολίνο. Ομάδα ατόμων κατέστρεψε και έκαψε το όχημα στελέχους της ελληνικής πρεσβείας.

Την ευθύνη για το συμβάν ανέλαβε αναρχική ομάδα σε γνωστό ιστότοπο. Η ομάδα αυτή, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Παντελής Βαλασόπουλος στο OPEN, κατηγορεί την Ελλάδα ότι «κρατάει φυλακισμένο τον Κουφοντίνα», ενώ αναφορές κάνουν και για τα pushbacks, για το προσφυγικό και πολλά άλλα.

Επίσης, αναφέρονται και στο μεταναστευτικό θέμα, στον Έβρο και όσα εκτυλίχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στη σχετική ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Με προσοχή παρακολουθήσαμε πώς το ελληνικό κράτος συντρίβει τις διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι δικαστικοί της απέδειξαν στις απεργίες πείνας του Δ. Κουφοντίνα και του Γ. Μιχαηλίδη ότι είναι έτοιμοι να αφήσουν κρατούμενους να πεθάνουν παρά να υποχωρήσουν έστω και ένα βήμα. Ξέρουμε για τα βίντεο από το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου με τη συμμετοχή αστυνομικών. Επίσης, η εκτέλεση του Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα από τη ΔΙΑΣ είναι έκφραση ενός αδίστακτου καθεστώτος, όπως και η δολοφονία του Βασίλη Μάγγου στο Βόλο. Το αίμα στάζει από τα χέρια των ελληνικών Αρχών».

Όπως προσθέτουν σε άλλο σημείο, «Παντού το ελληνικό κράτος συναντά την αντίσταση τμημάτων της κοινωνίας. Θέλουμε να στηρίξουμε αυτή την αντίσταση για να γκρεμίσουμε το σχέδιο της ΝΔ. Το σύστημα της ΝΔ, η δικαιοσύνη της και οι αστυνομικοί της, είναι το κράτος των βιαστών. Η αποφυλάκιση βιαστών και η ταυτόχρονη επίθεση σε φεμινιστική διαδήλωση τον Ιούλιο στην Αθήνα, συμβολίζει τις αξίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ την ίδια στιγμή οι δολοφονίες στα σύνορα της Ελλάδας συνεχίζονται. Σε συμμαχία με τη FRONTEX και τους μισθοφόρους, οι ελληνικές αρχές ευθύνονται για τους καθημερινούς θανάτους στις πύλες του ευρωπαϊκού φρουρίου».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

διπλωμάτηςεμπρησμόςειδήσεις τώραΒερολίνοελληνική πρεσβεία