Κόσμος|08.09.2022 14:48

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την υγεία της - Υπό ιατρική παρακολούθηση

Newsroom

H βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Κάστρο Μαλμπόραλ, καθώς οι γιατροί ανησύχησαν για την κατάσταση της υγείας της, ανακοίνωσε το Μπάκινγχαμ.

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση, οι γιατροί της Βασίλισσας πρότειναν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση» σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι, συμφωνα με το BBC.

«Η βασίλισσα βρίσκεται στο Κάστρο Μαλμπόραλ», συμπληρώνεται.  Τα μέλη της στενής της οικογένειας έχουν ενημερωθεί, διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Και τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας ύστερα από την ανακοίνωση του παλατιού, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του ITV. Μαζί τους είναι ο εγγονός της, ο δούκας του Κέμπριτζ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την Τρίτη, δέχθηκε επισκέψεις τόσο από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον όσο και από τη διάδοχό του, Λιζ Τρας, στο Μπαλμόραλ αντί να ταξιδέψει στο Λονδίνο για τις επισκέψεις. 

Σύμφωνα με τους New York Times, ο κορονοϊός που κόλλησε η Βασίλισσα τον περασμένο Φεβρουάριο, την έχει «εξουθενώσει».

Γιατί προκαλεί ανησυχία η ανακοίνωση του παλατιού

Οι δηλώσεις του παλατιού σχετικά με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ είναι κάτι το ασυνήθιστο, σύμφωνα με τον βασιλικό συγγραφέα Ρόμπερτ Χάρντμαν.

Όπως δήλωσε στο BBC: «Το παλάτι συνήθως δεν εκδίδει ανακοινώσεις για την υγεία της βασίλισσας, εκτός εάν είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η τελευταία φορά που ήρθε μια δήλωση, εντελώς από το πουθενά, ήταν για να μας ενημερώσει νωρίτερα φέτος πως η βασίλισσα είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό», δήλωσε.

«Σε γενικές γραμμές, το θέμα είναι πως εάν δεν υποβάλλεται σε κάποιου είδους νοσοκομειακή ιατρική επέμβαση, τότε αυτά είναι ιδιωτικά θέματα… Οπότε είναι σαφές πως το γεγονός ότι το παλάτι θεώρησε σκόπιμο να εκδώσει μια ανακοίνωση είναι λόγος ανησυχίας», πρόσθεσε.

Τα μηνύματα των πολιτικών για την υγεία της Βασίλισσας

Με το που έγινε γνωστή η είδηση, η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας εξέδωσε ανακοίνωση, όπου σημειώνει πως «όλη χώρα είναι βαθιά ανήσυχη από τα νέα. Οι σκέψεις μου και οι σκέψεις όλων των πολιτών είναι με την Βασίλισσα και την οικογένειά της».

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται με την Μεγαλειότητά της την βασίλισσα και την οικογένειά της», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ εκφράζοντας την βαθιά του ανησυχία και προσθέτοντας ότι συμμερίζεται με ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις ελπίδες για την ανάρρωσή της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νοσοκομείοειδήσεις τώραΒασίλισσα ΕλισάβετΒρετανία